Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο σύμβουλος του παρασκηνίου

Ο σύμβουλος του παρασκηνίου

Βόμβες μεγατόνων προκύπτουν από τα αρχεία του Παντελεήμονα Καρακώστα, που είναι αποδέκτης χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Τα αρχεία κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο (26 και 27/8) από το γραφείο του Π. Καρακώστα στα Εξάρχεια και από το σπίτι του στο Μαρούσι, από τον εισαγγελέα, ενώ προχθες έγινε νέα έφοδος και στο ξενοδοχείο «Κάλαμος Beach».

Ο Καρακώστας, που είναι οιονεί κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, έχει παραδεχτεί ότι διακίνησε χρήμα της Siemens (μέσω Γεωργίου) επ’ αμοιβή ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής.
Ωστόσο από τα αρχεία του, που χθες άρχισαν να διαβιβάζονται στην Εξεταστική, προκύπτει ότι ήταν ο άνθρωπος του παρασκηνίου για τις μυστικές δουλειές και της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ……

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ατζέντες του καταγράφονται επαφές με κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ της περιόδου 1994-2005, κάποιοι από τους οποίους είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση διαφθοράς της Siemens, ενώ άλλοι εξ αυτών κατέχουν και σήμερα υψηλές θέσεις.

Εντύπωση προκαλούν και εγγραφές επαφών του με στελέχη της ΔΕΗ, με επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας και με γνωστούς συμβούλους εταιρειών consalting που χρησιμοποιούσε ο ΟΤΕ, η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια ο Π. Καρακώστας εμφανίζεται να είναι ο αφανής χρήσιμος άνθρωπος που αλωνίζει στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, που πουλάει «υπηρεσίες» σε μεγάλους επιχειρηματίες για τους ανταγωνιστές και που εξασφαλίζει πρώτος γι’ αυτούς από τους κρατικούς οργανισμούς τα μυστικά για τους μεγάλους διαγωνισμούς που θα βγουν.

Ο σύμβουλος του παρασκηνίου, που δεν τον ήξερε κανένας, είναι ο κρίκος που συνδέει το καρτέλ της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ στο πάρτι που έγινε με τις προγραμματικές συμφωνίες του 1997 και όχι μόνο.

http://www.politis-gr.com/?p=3254