Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πόσο τελικά …έτσουξε το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά!


Μύδρους εξακοντίζει σήμερα ο “γνωστός” δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις σε άρθρο του στην Καθημερινή κατά του Σαμαρά για το ΟΧΙ του, στα επώδυνα μέτρα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Γράφει λοιπόν ο κ. Ελλις μεταξύ άλλων : “Εντονο προβληματισμό προκάλεσε σε σημαντικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας, που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει επί της αρχής τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ηγέτες σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών έμειναν άναυδοι (sic) από τη στάση του κ. Σαμαρά, η οποία έπληξε την εικόνα του στο εξωτερικό. ……Θα ενίσχυε την εικόνα ενότητας και συνεννόησης στο εσωτερικό, αλλά και σοβαρότητας στο εξωτερικό, ενώ ίσως να άνοιγε τον δρόμο για την εδραίωση μιας νέας σχέσης (sic) με την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλωστε, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το ζήτημα δεν μπορεί να είναι οι εσωτερικοί πολιτικοί υπολογισμοί, αν και ακόμη και εδώ η απόφαση του κ. Σαμαρά που οδήγησε στη διαφοροποίηση και διαγραφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών και τη διαφαινόμενη δημιουργία κεντρώου κόμματος από την τελευταία, θα δυσχεράνει την αναρρίχησή του στην πρωθυπουργία.
Ο κ. Σαμαράς θα είχε υπηρετήσει το συμφέρον του ιδίου, της παράταξής του, και, κυρίως, της χώρας, εάν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή όσων τον προέτρεψαν να υπερψηφίσει τα όντως επώδυνα και επαχθή μέτρα, τα οποία όμως υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν και αναγκαία, καθώς αποτελούσαν προϋπόθεση για την παροχή του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
“Αφελείς” ερωτήσεις δικές μας προς τον κ ‘Ελλις…..
Σε μια δημοκρατία (που προφανώς δεν πιστεύετε) ποιοι είναι οι εσωτερικοί παράγοντες τους οποίους επικαλείστε και που είναι σπουδαιότεροι από την θέληση του Ελληνικού λαού;
Πως αντιλαμβάνεστε την εθνική κυριαρχία μας όταν στο άρθρο σας επικαλείσθε ότι αυτοί που διασώζουν την οικονομία μας (με το αζημίωτο βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε) έμειναν …..άναυδοι από την απόφαση Σαμαρά;
Αναφέρεστε ότι το ναι του Σαμαρά θα εδραίωνε μια νέα σχέση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη. Κυριε Έλλις η θέληση του απλού ψηφοφόρου της Ν.Δ δεν ήταν αρκετή, μήνες τώρα, για την κ. Ντόρα (τον απλό στρατιώτη του κόμματος) ….να εδραιώσει μαι καλή σχέση με τον πρόεδρο;
Μιλάτε για εδραίωση της σοβαρότητας του κ. Σαμαρα στο εξωτερικό. Ξεχάσατε ήδη τις παλλινωδίες της κυβέρνησης τους τελευταίους 7 μήνες με τα …όπλα επάνω στο τραπέζι, με τους κερδοσκόπους, με τους Τιτανικούς κλπ και σας έφταιξε ο κ. Σαμαράς;
Ποια συμφέροντα κ. Ελλις ( μιας και δεν πιστευουμε ότι είναι δική σας άποψη …..είσαστε έμπειρος δημοσιογράφος) σας υποδεικνύουν να γράψετε ότι ο κ. Σαμαράς αν είχε πει ΝΑΙ θα είχε υπηρετήσει το συμφέρον του ιδίου, της παράταξής του, και, κυρίως, της χώρας; (Άλλωστε πιο κάτω στο άρθρο σας αυτοαναιρείσθε γράφοντας ότι με τη κίνηση αυτή ο κ. Σαμαράς απομακρύνθηκε από μια μελλοντική πρωθυπουργία.)
Είναι φανερό λοιπόν ότι σας έχουν μάθει κ Έλλις ότι χρόνια τώρα πρωθυπουργοί στην Ελλάδα γίνονται όσοι λένε ΝΑΙ στους ….εσωτερικούς και εξωτερικούς “παράγοντες” όπως ο ίδιος τους αποκαλείτε…..
Τελικά με όλα αυτά που γραφετε αναδεικνύετε σε όλους τους σκεφτόμενους αναγνώστες σας, περίτρανα το πόσο έντονες ήταν οι πιέσεις εσωτερικών και εξωτερικών κύκλων ( τους έχουμε αισθανθεί στο πετσί μας αυτούς τους κύκλους) για να πει ΝΑΙ στα μέτρα του ΔΝΤ ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό και μόνο καθιστά το ΟΧΙ πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο απ ότι αναδείχθηκε μέσα από τα μπουκωμένα ΜΜΕ της πατρίδας μας. Ένα όχι που έδωσε στον απλό Έλληνα πολίτη, που σήμερα δέχεται την μεγαλύτερη από καταβολής ελληνικού κράτους επίθεση, την ελπίδα και την προοπτική .
Και κάτι τελευταίο κ. Έλλις. Ίσως ο μισθός σας να είναι σε δολλάρια ή σε πολλά πολλά ευρώ και να μην σας ακουμπάει το πρόβλημα που τα ίδια τα αφεντικά σας (εντός και εκτός Ελλάδας) το δημιούργησαν…
Όμως οι συμπατριώτες σας (αν τους θεωρείτε έτσι που πολύ αμφιβάλλουμε ) αυτή τη στιγμή δέχονται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την κυβερνησή τους, από το ΔΝΤ, από τους …..”παράγοντες” και όμως σε όλο το άρθρο σας δεν αναφέρεσθε καθόλου σε αυτούς, σαν να μην υπάρχουν για σας!! Άξιος λοιπόν ο μισθός σας…..
Τελειώνοντας κ. Έλλις θα συμφωνήσουμε μαζί σας στο πόσο τελικά ……έτσουξε το ΟΧΙ του Αντώνη! (Δεν το λέτε βέβαια καθαρά αλλά το νόημα του άρθρου σας το εκπέμπει!)

online-press