Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Κατηγορία Politis-gr blog
Ημερομηνία ανάρτησης: 11 Μαρτίου 2010.

Όλη η επικοινωνιακή πολιτική του ΠαΣοΚ στηρίζεται σε δύο φράσεις-πυλώνες .. Η «χαμένη αξιοπιστία μας ως χώρα» και «Αυτά δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ» .

Φυσικά η επικοινωνιακή ομάδα του ΠαΣοΚ θέλει με την πρώτη φράση να «εμφυτεύσει» στην συνείδηση της κοινής γνώμης, ότι για την χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας φταίει η ….«επάρατη δεξιά» και με την δεύτερη να λάβει «συγχωροχάρτι» για τις περικοπές εισοδημάτων και τις φορομπηχτικές πολιτικές που εφαρμόζει, …. « αλλά τι να κάνουμε, ένεκα η ανάγκη, το καλεί η περίστασις και η πατρίς» και άλλα τέτοια φαιδρά και άκρως σοσιαλιστικά.

Η επικοινωνιακή τους τακτική -ως συνήθως- είναι υποκριτική και έχει ιδιοτελή κίνητρα! Πέραν τούτων, θεωρώ ότι προσβάλουν την νοημοσύνη του κάθε Έλληνα πολίτη .

Οι αποκαλύψεις των «New York Times» τον περασμένο μήνα έδειξαν ΠΟΙΟΣ ευθύνεται για την χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας. Η κυβέρνηση Σημίτη κορόιδεψε και την Ε.Ε (μπήκαμε στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία, άσχετα εάν αυτό δεν μας συμφέρει να το αναφέρουμε επίσημα), αλλά και την ελληνική κοινωνία, την οποία «τάιζε» με μύθους για την «ισχυρή οικονομία», ενώ απέκρυβε τα πραγματικά δεδομένα.

Μάλιστα οι δοσοληψίες με την Goldman Sachs και το μεγάλο «colpo grosso» δεν καταρρίπτουν μόνο την πρώτη επικοινωνιακή φούσκα περί … «Χαμένης αξιοπιστίας ένεκα της επάρατης δεξιάς», αλλά και την δεύτερη φούσκα-πυλώνα του ΠαΣοΚ ,ότι «αυτά δεν είναι…μέτρα ΠαΣοΚ , δεν συνάδουν με την φιλοσοφία του , αλλά εδώ που μας έφερε η επάρατη δεξιά με την διόγκωση του χρέους κλπ». Δεν ξεχνούν δε να επαναφέρουν κάθε τόσο το σλόγκαν … «που πήγαν τα λεφτά;».

Το κόλπο όπως αποκαλύφτηκε ήταν απλό: Οι δοσοληψίες με την Goldman Sachs δεν ήταν καταγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό ως δάνεια, αλλά ως νομισματική συναλλαγή.
Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο έπαιρνε ΔΑΝΕΙΑ, αλλά με την περίφημη «δημιουργική λογιστική» του ΠαΣοΚ, αυτά τα ΔΑΝΕΙΑ ούτε ανέβαζαν το ΧΡΕΟΣ στα χαρτιά, αλλά ούτε ήταν αμέσως απαιτητά .

Βλέπεται -όλως τυχαίως- η αποπληρωμή θα άρχιζε από το 2004 και τότε θα εμφανιζόταν ως ΧΡΕΟΣ στα χαρτιά. Δηλαδή από την μια η περίοδος ΠαΣοΚ θα φαινόταν ανθηρή και οι….. επόμενοι θα πλήρωναν τη νύφη!

Θέλετε και ένα ακόμα πρόσφατο παράδειγμα που καταδεικνύει το αίολο των επικοινωνιακών επιχειρημάτων του ΠαΣοΚ;
Η Ελλάδα καταδικάστηκε τελεσίδικα προχθές σε «πρόστιμο» 4,8 εκατ. ευρώ στην Κοινότητα γιατί στη διάρκεια της κατασκευής του «Ελευθέριος Βενιζέλος» η τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ θεώρησε σκόπιμο να μην προχωρήσει σε πληροφόρηση του κοινού ότι το έργο….. συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε……!!!

Προτίμησαν τεχνηέντως να αποκρύπτουν από τα μάτια της κοινής γνώμης την συγχρηματοδότηση , προκειμένου να «οικειοποιηθούν πολιτικά» το έργο.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αυτή ιστορία δείχνει την ανευθυνότητα στην τήρηση στοιχειωδών συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας έναντι της Κοινότητας, από την τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.
Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Τόσο σε επίπεδο χαμένης αξιοπιστίας, όσο και στο επίπεδο οικονομικής αιμορραγίας.