Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Στην Κουμουνδούρου σηκώνουν τα χέρια ψηλά…


Στην Κουμουνδούρου σηκώνουν τα χέρια ψηλά...
Έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών κυρίως με τους…
νεοεκλεγμένους Βουλευτές, διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών είναι και νέοι και άπειροι και οφείλουν την εκλογή τους στη ριζοσπαστικοποίηση του εκλογικού σώματος λόγο των απανωτών μνημονίων. Συνεπώς δεν είναι διατεθειμένοι να στρογγυλέψουν τις απόψεις τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το κόμμα είναι αντιμέτωπο με έναν επικοινωνιακό μηχανισμό ο οποίος τους περιμένει στη γωνία να εκμεταλλευθεί κάθε λάθος.
Η χθεσινή μέρα κατέδειξε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση. 
Από το πρωινό “non paper” για τη λίστα Λαγκαρντ, στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Διαμαντόπουλου και τέλος στη βραδινή είδηση που ήρθε από το Βερολίνο για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα θέμα για σεμινάριο ψυχιατρικής.
Ωστόσο είναι κάτι πιο βατό, είναι το 24ωρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί στην Κουμουνδούρου σηκώνουν τα χέρια ψηλά. “Δεν είναι δυνατόν” λένε “τη μία να βάζουμε γκολ και την άλλη να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα”. Άλλοι πάλι αναρωτιόταν αν είναι μέρος μιας στρατηγικής ώστε και εκείνοι που θέλουν από το κόμμα να ασκεί μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση να είναι ικανοποιημένοι και όσοι ασπάζονται πιο ριζοσπαστικές απόψεις να μη γκρινιάζουν. “Μακάρι να ήταν έτσι”, έλεγε χθες αργά το απόγευμα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.
Άλλωστε το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Βουλευτής Καστοριάς λίγο πριν ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί “αναρχικών πεποιθήσεων” μαρτυρά ότι δεν υπάρχει τέτοια στρατηγική. Για τα έμπειρα πέριξ της ηγεσίας στελέχη η έλλειψη ενός επικοινωνιακού κέντρου το οποίο θα αναλάβει το δύσκολο έργο να συνδέει τη βάση με την ηγεσία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεν μπορεί, λένε, η ηγεσία να προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με τον κ. Σόιμπλε, σπάζοντας την ευρωπαϊκή απομόνωση του κόμματος και κάποιοι να βαράνε στο δικό τους σκοπό. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώνει να τους εφιστά την προσοχή και να τους τραβάει και το χαλινάρι αν χρειαστεί. 
news.gr