Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τα στοιχεία Σαμαρά – Βενιζέλου 9 μέρες πριν από τις εκλογές

2012
Τα στοιχεία Σαμαρά - Βενιζέλου 9 μέρες πριν από τις εκλογέςΤι λένε σε Ιπποκράτους και Συγγρού για την εμφάνιση Καραμανλή, τη δυναμική του Τσίπρα, το ποθητό 50% των δύο παλιών κομμάτων…Καθώς ζυγώνει η μέρα των εκλογών, τα επιτελεία των δυο μεγάλων (ή τέως μεγάλων…) κομμάτων επεξεργάζονται τις καθημερινές σχεδόν κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και βγάζουν συμπεράσματα, για τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το τελευταίο, κρίσιμο προεκλογικό διάστημα.
Το Newsbomb έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τα τελευταία «νέα» απ’ τα δυο στρατόπεδα.
Στο επιτελείο λοιπόν του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά κάνουν τις εξής εκτιμήσεις:
- Η συσπείρωση του κόμματος έχει ανέβει τις τελευταίες 3-4 μέρες, με αποτέλεσμα να έχει «τσιμπήσει» από 1,5 ως 2 μονάδες!
- Αυτό εν πολλοίς οφείλεται (αν και κάποιοι δεν το ομολογούν ευθέως…) και στην παρέμβαση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος έτσι κι αλλιώς μπορεί να επηρεάσει ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης οι οποίοι εμφανίζονταν αναποφάσιστοι ή αμφιταλαντεύονταν μεταξύ της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ, της ΔΗΣΥ και κυρίως των Ανεξάρτητων Ελλήνων…
- Η διαρκώς ανοδική τάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ανακοπεί, αν και το κόμμα του Π. Καμμένου συνεχίζει να έχει ικανοποιητικά ποσοστά, όχι όμως αυτά που του έδιναν έως πρόσφατα οι έρευνες.
- Το ΠΑΣΟΚ έχει «κολλήσει», η συσπείρωσή του έχει σταματήσει να αυξάνει.
- Αντίθετα έχει τις τελευταίες μέρες μια διαρκώς αυξητική τάση ποσοστών ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Υπό προϋποθέσεις η Ν.Δ. μπορεί να ξεπεράσει το 30%.
Πάμε τώρα στο επιτελείο της Ιπποκράτους. Εκεί οι εκτιμήσεις διαμορφώνονται ως εξής:
- Υπάρχει μια μικρή αύξηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.
- Η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, που συνεχίζει να απορροφά τις περισσότερες διαρροές απ’ το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει τάσεις μείωσης των ποσοστών της.
- Ωστόσο αυξάνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τους ανησυχεί. Αυτό το αποδίδουν και στην έξυπνη (έτσι την χαρακτηρίζουν) επιλογή του Αλ. Τσίπρα να απορρίψει την πρόταση του MEGA για παρουσία στο δελτίο του σταθμού.
- Αποφάσισαν το επόμενο διάστημα να είναι ιδιαιτέρως επιθετικοί προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα προσωπικά, για να αυξηθεί κι άλλο η συσπείρωσή τους, ενώ φυσικά θα συνεχίζουν την πόλωση και προς Ν.Δ. – Αντ. Σαμαρά.
- Εκτιμούν, ότι υπό προϋποθέσεις μπορούν να πετύχουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα που η Ν.Δ. να είναι κάτω απ’ το 30% (γύρω στο 28%) και το ΠΑΣΟΚ να κυμαίνεται γύρω στο 23%.
Νεότερα θα σας έχουμε προσεχώς απ’ τα επιτελεία των κομμάτων, αφού διαρκώς θα ανανεώνουμε τις πληροφορίες μας…
newsbomb.gr

http://olympia.gr/2012/04/27/%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85-9-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80/#more-146971