Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα πληρωθούν οι δάσκαλοι εάν δεν τηρηθούν 4 κανόνες

Δεν θα πληρωθούν οι δάσκαλοι που απασχολούνται στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και στα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π., εάν δεν τηρηθούν τέσσερις προϋποθέσεις , μεταξύ των οποίων ωράριο εκπαιδευτικού και αριθμός μαθητών ανά τάξη.
Ειδικότερα σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να είναι νόμιμη και επιλέξιμη η δαπάνη μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί θα πρέπει να υφίστανται οι κάτωθι προϋποθέσεις, διαφορετικά η Υπηρεσία δεν δύναται να καλύψει τη μισθοδοσία αυτών:

1. Να έχει ακολουθηθεί η Φ10/20/Γ1/708/7.09.99 (1789Β) Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει ότι:
α) ο μικρότερος αριθμός μαθητών σε κάθε Τάξη Υποδοχής Ζ.Ε.Π. να είναι 9 και σε κάθε Ενισχυτικό Φροντιστηριακό Τμήμα Ζ.Ε.Π. να είναι 3, β) να έχουν πραγματοποιηθεί διαπιστωτικά test με τα οποία ανιχνεύεται το επίπεδο ελληνομάθειας του μαθητή, γ) να υπάρχουν δηλώσεις γονέων ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους Τάξη Υποδοχής Ζ.Ε.Π. ή Ενισχυτικό
Φροντιστηριακό Τμήμα Ζ.Ε.Π, δ) να υπάρχει απόφαση του συλλόγου διδασκόντων κάθεσχολείου για ίδρυση της αντίστοιχης Τάξης Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και Ενισχυτικού Φροντιστηριακού Τμήματος Ζ.Ε.Π, κλπ.
2. Να εξαντλούν το ωράριο διδασκαλίας 24 ωρών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου.
3. Τα δημοτικά σχολεία στα οποία ανήκουν οι Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. ή/και τα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π. να συμπεριλαμβάνονται στη με αρ. πρωτ. Φ.1ΤΥ/930/118741/Γ1/14.10.11 (2442Β) Υπουργική Απόφαση «Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ και Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα ΖΕΠ».
4. Να υπάρχει το λογότυπο του ΕΣΠΑ σε κάθε έγγραφο που αφορά στις συγχρηματοδοτούμενες Πράξεις (παρουσιολόγια, αιτήσεις γονέων για φοίτηση μαθητών σε Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και σε Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π., Αποφάσεις Περιφερειακών Δ/ντών για την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και Ενισχυτικών Φροντιστηριακών Τμημάτων Ζ.Ε.Π., αποφάσεις τοποθέτησης εκπαιδευτικών, αποφάσεις διάθεσης εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες κλπ).
Σε συνέχεια των ανωτέρω, εφόσον κατά τη διοικητική επαλήθευση ή τις επιτόπιες επιθεωρήσεις, διαδικασίες που επιβάλλονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Πράξεων από τους κανόνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ, διαπιστωθούν αποκλίσεις που καθιστούν τις δαπάνες μη νόμιμες και μη επιλέξιμες, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων δεν θα μπορεί να καταβάλλει τη σχετική δαπάνη