Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΑ <ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ>??? ΕΛΕΟΣ ΔΕΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.!!!!






Κι άλλα «νέα μέτρα»; Έλεος... 

Άκουσα τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδημο να δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων τον επόμενο χρόνο αν εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί.Ταυτόχρονα όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «προσθήκες» -όπως τις αποκάλεσε- σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους του 2011.

Με λίγα λόγια, αν μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο δεν συγκεντρωθούν έσοδα, τότε έρχονται οι «προσθήκες» .Τα αναμενόμενα έσοδα αφορούν τον ΦΠΑ (απ όσους τον καταβάλουν εμπρόθεσμα), τακτικούς και έκτακτους φόρους και -φυσικά- το κομμάτι της φοροδιαφυγής.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον προφήτη, στο πεδίο του ΦΠΑ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εντυπωσιακό αφού η αγορά είναι παγωμένη και οι προσδοκίες πολύ χαμηλές. Σε ότι αφορά στις οφειλές από έκτακτες εισφορές, τέλη ακινήτων, φορολογία εισοδήματος κ.λ.π. τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε πολύ καλύτερα.

Με την ανεργία να καλπάζει και πολλές επιχειρήσεις που ακόμα απασχολούν κόσμο, να μην πληρώνουν, μάλλον πολύ αισιόδοξος είναι όποιος έχει προσδοκίες στον τομέα αυτό.

Τι μένει στο σκέλος των εσόδων; Μόνο οι στοχευμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ φτάνει τα 30 δις. ετησίως. Αυτή αποτελεί την μοναδική ελπίδα ανάκαμψης μαζί με την επιβολή της πολυσυζητημένης δημοσιονομικής πειθαρχίας.. 

Μόνο που ως τώρα, αυτό που ειδαμε είναι κάποιες συλλήψεις επωνύμων η λιγότερο επωνύμων που όμως δεν γνωρίζουμε τι απέφεραν στα κρατικά ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση ,προσπαθώ να σκεφτώ ποια άλλα «νέα μέτρα» μπορούν να επιβληθούν σε έναν λαό που έχει γονατίσει από την λιτότητα. Ποιες «προσθήκες» μέτρων μπορούν να γίνουν σε πολίτες που στην μεγάλη πλειοψηφία τους, μετράνε πλέον και το τελευταίο ευρώ. 

Σε μια χώρα με 1.000.000 εκατομμύριο άνεργους, και εκατοντάδες χιλιάδες υποαπασχολουμένους και υποαμοιβόμενους.. Και, κυρίως, πόσο μπορούν να αποδώσουν μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, τη στιγμή που όσα έχουν ληφθεί ως τώρα, απέτυχαν παταγωδώς. Κάθε, λογική, απάντηση δεκτή..

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_3293.html