Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Τον Ιανουάριο η ψήφιση της δανειακής σύμβασης - Οι δανειστές θέλουν πολιτική βεβαιότητα

Αναβάλλεται για τον Ιανουάριο η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο θέμα των εγγράφων εγγυήσεων υποστήριξε ότι «είναι λογικό οι δανειστές μας να θέλουν πολιτική βεβαιότητα».

Ο υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα των έγγραφων εγγυήσεων που ζητούν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να εκταμιευθεί η 6 δόση και τόνισε ότι «είναι λογικό οι δανειστές μας να θέλουν πολιτική βεβαιότητα ,ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό πλαίσιο σταθερό ότι τιμάμε τις δεσμεύσεις μας και ακολουθούμε ένα σχέδιο που είναι συμφωνημένο».

Εάν δεν εκταμιευθεί η 6 δόση» είπε ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί το PSI και οι λήξεις των ομολόγων το Μάρτιο θα είναι τεράστιες .

«Τα λέω όλα αυτά για να μην μπορεί κάνεις πια να λέει ότι δεν ξέρει δεν άκουσε και έχει αμφιβολίες για το τι συμβαίνει».

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμα ότι αναβάλλεται για τον Ιανουάριο η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. «Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Δεκέμβριο να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάμε τον Ιανουάριο γι’ αυτό όλα πρέπει να τρέξουν γρήγορα», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν πια εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες αλλά μόνο οι ανάγκες της χωράς και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτές».

Τέλος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία ομαδικής ειδοποίησης των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και το δημόσιο θα μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα τους
http://www.newpost.gr/post/87605/Βενιζέλος:-Τον-Ιανουάριο-η-ψήφιση-της-δανειακής-σύμβασης---Οι-δανειστές-θέλουν-πολιτική-βεβαιότητα/