Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ. ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Άρχισαν τα όργανα, η διαπλοκή εργάζεται
«κι από κοντά, κάνει και ο ΣΗΜΙΤΗΣ τζα…»
 Από τους “Εξοργισμένους με Άποψη”
Σημαδιακά –ναι, με την έννοια ότι οι μάσκες πέφτουν και οι γνωστοί «νταβατζήδες» της οικονομίας και της ενημέρωσης ξαναγυρίζουν στα παλιά λημέρια της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης- είναι τα φύλλα αυτής της Κυριακής και τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών- λέγε με επιχειρηματικών –καναλιών-φερεφώνων.
Αποκαλύπτουμε τι κάνουν και τι απεργάζονται.  Μια απλή ματιά στις εφημερίδες και τα κανάλια τους το δείχνει ξεκάθαρα:  Γύρισαν ξανά το «φύλλο» προς τη μεριά της απόλυτης κάλυψης του Γιωργάκη Παπανδρέου για να τον στηρίξουν, μην τυχόν και πάει σε εκλογές.  Τρέμουν τα πουλάκια μου.  Και μαζί τους τρέχουν και δεν φτάνουν να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών «τρέμοντες» και «ντελμπεντέρηδες» -κατά Απόστολο Κακλαμάνη, γειά σου ρε Πρόεδρε- δημοσιογράφοι, θηλυκοί και αρσενικοί.
Και κρατηθείτε:
  • Βάζουν στον Αντώνη Σαμαρά το «δίλημμα»: «Ή συναινείς και συμβιβάζεσαι με το Γιώργο ή δεν είσαι σοβαρός πολιτικός.  Μην τολμήσεις να ζητήσεις εκλογές.  Δεν θα βγεις αυτοδύναμος».  Και να και οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις, που έρχονται να «προβλέψουν τα μελλούμενα».  Σαν την Γεωργία Βασιλειάδου, στην «Κυρά μας τη μαμή», που προέβλεπε στον Νίκο Φέρμα ότι η γυναίκα του θα κάνει αγόρι και έβγαινε κορίτσι.  Αντώνη μην κολώνεις.  Τα «μαγικά» -από Φάληρο μέχρι Μεσογείων τα ξέρεις και από τότε που έγινες Αρχηγός αλλά και από την περίοδο της ερήμου σου.  Φοβούνται ότι θα κερδίσεις αυτοδυναμία.  Και θα την κερδίσεις. Και τότε το ΠΑΣΟΚ θα βαρέσει διάλυση.  Άντε οι «νταβατζήδες» να στήσουν Κόμμα, το οποίο θα υπηρετήσει τόσο πιστά τα συμφέροντά τους, όσο τα υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τους έκανε «μεγάλους και τρανούς».  Αντώνη μην τσιμπάς.  Ένα τίποτα είναι.  Τρέμουν και αλαλάζουν.  Πάρε την κοινωνία μαζί σου και σάρωσέ τους.  Να το θυμάσαι Αντώνη.  Αέρας φρέσκος –ή μάλλον μπαγιάτικος- είναι στη σημερινή Ελλάδα που συγκλονίζεται και οι «νταβατζήδες» και το «νταβατζιλίκι» τους.  Δεν περνάει η μπογιά τους.  Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνουν το μύθο του Ντόριαν Γκραίη κατά τον Όσκαρ Ουάϊλντ.  Από τις «εικόνες» και τους «μύθους» τους θα μείνουν σύντομα «φτερά και πούπουλα».  Δεν βλέπεις που «τρέμουν» ακόμη και οι «ντελμπεντέρηδες»;
  • Και το σπουδαιότερο:  Τώρα που γύρισαν όλα «τούμπα» για τον Κώστα Καραμανλή, τώρα που αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια για το πώς και ποιοι τον έριξαν το 2009 για να φέρουν τον «εκλεκτό» τους Γιωργάκη Παπανδρέου, τώρα που «έρχονται γουνάκια» κατά πως λέει ο Γιώργος Τράγκας, ιδίως μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου για τις μαϊμουδιές της ΕΛΣΤΑΤ και τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 κατά 9 ολόκληρες μονάδες σε τρεις μήνες –που είσαστε Γιώργηδες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;- τώρα έρχονται να πουν ξανά ότι φταίει ο Κ. Καραμανλής για το ΔΝΤ και είναι «βαρίδι» για Σαμαρά!  Έλεος ρε παιδιά.  Οι δημοσιογράφοι σας και οι εφημερίδες σας, μόλις πριν μια βδομάδα δεν έλεγαν τα αντίθετα;  Τι φοβόσαστε;  Τώρα που ο Άρειος Πάγος πήρε πάνω του τη μεγάλη απάτη για το έλλειμμα και τη δρομολογημένη –πριν τις εκλογές- καταστροφική πορεία προς το ΔΝΤ, τώρα που θα πέσει φως σε όλα, τώρα σας έπιασε ξανά ο πόνος να τα βάλετε με τον Κ. Καραμανλή;  Μάγκες –ποιοι μάγκες, τους πάτησε το τραίνο- τέρμα τα δίφραγκα.  Ή μάλλον τα δισ. ευρώ.  Τώρα ο Λαός θα μάθει ποιοι τον οδήγησαν στη φτώχεια και την καταστροφή.  Μαζί θα μάθει και τους «συνεταίρους», με το αζημίωτο βέβαια.
Είναι όμως να γελάει –ή να κλαίει- κανείς ιδίως με το κατάντημα του ΔΟΛ και του ίδιου του Σταύρου Ψυχάρη.  Κατά πως έλεγε ο Σαββόπουλος «Σταύρο κυρ Σταύρο και αφέντη τουστσουνομύτη»!  Τη μέρα που λάκισε κατά Παρίσι μεριά για να μην είναι εδώ όταν άρχισε η νέα σφαγή στο ΔΟΛ –το συνηθίζει ως σύγχρονος Ηρώδης, κάθε φορά που είναι να γίνουν σφαγές- έγραψε «περισπούδαστο» άρθρο, με το οποίο δίνει «συμβουλές» για το πώς θα σωθεί ο Τόπος και τα φορτώνει εκ νέου στον Κώστα Καραμανλή. «Έ ρε γλέντια», που λέει και ο Καραγκιόζης.  Μα κύριε Σταύρο μας εσείς δεν λιβανίζατε πριν λίγο καιρό τον Κώστα Καραμανλή;  Τι συνέβη στο μεταξύ;  Και κάτι άλλο:  Να δίνετε εσείς συμβουλές για το πώς θα σωθεί ο Τόπος, πάει πολύ.  Δεν κοιτάτε πως καταντήσατε το ΔΟΛ;  Δεν απολογείσθε καλλίτερα απέναντι σε τόσους ανθρώπους που στείλατε στην ανεργία, ενώ εσείς όλα αυτά τα χρόνια φτιάξατε περιουσία;  Τις συμβουλές λοιπόν για τον εαυτό σας.  Και θυμηθείτε τι αντιφατικά πράγματα γράφετε τόσα χρόνια, ανάλογα με το που κοιτάνε τα συμφέροντά σας.
Κύριε Σταύρο μας, κάτι μας θυμίζετε:  Στην αρχαιότητα – νομίζουμε στην Αλεξάνδρεια- ζούσε κάποιος συγγραφέας που έγραψε τόσα πολλά και αντιφατικά, ώστε έμεινε στην ιστορία ως «Βιβλιολάθας».  Μόνο που εκείνος πέθανε φτωχός και δεν απέλυε ανθρώπους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
Καλώς τα τα παιδιά!
Και στην αναμπουμπούλα που περιγράψαμε, νάσου και ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.  Αυτός ντε.  Που κρύβεται όταν φτάνουν τα δύσκολα (π.χ. Siemens, υποβρύχια και πλείστα άλλα) και όταν σιγουρευτεί –πάντα έτσι ήταν- ότι τα σκάνδαλά του ξεχάστηκαν –κούνια που σε κούναγε- εμφανίζεται.  Άλλοτε από το ΒΗΜΑ του κυρ Σταύρου και άλλοτε από την φαληρική ηγερία, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.  Εκεί που του τα έριχναν χρόνια –αφού προηγουμένως τον έγλειφαν και μετά οσμίστηκαν την κατάρρευση το 2003- και Κυριακάτικα, καθώς ήρθε το φθινόπωρο, τον «πεθύμησαν» και τον κάλεσαν να μας πει πως θα σωθούμε!  Ποιος, ο Κ. Σημίτης παιδιά.  Εδώ ταιριάζει η παροιμία «δεν μας χώραγε το σπίτι γέννησε και η γιαγιά…».
Αλλά μιας και πήρες τα Φάληρα κυρ Κώστα μας και θέλεις να μας πεις πως φθάσαμε εδώ και τι πρέπει να κάνουμε, by the way που έλεγε και ο Υπουργός σου Κίμων Κουλούρης μπορείς να μας εξηγήσεις, τώρα που τα ξέρεις όλα:
  • Πως, στο τέλος της δεκαετίας του 90, απορρόφησες το δεύτερο ΚΠΣ;  Με απ’ ευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής και προς ποιους, ή μάλλον προς ποιον; Τον ξέχασες; Εμείς όχι.
  • Δεν θ’ απολογηθείς ποτέ για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο, που στοίχισε την αποδόμηση όλης της οικονομίας μας, δηλαδή το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;
  • Για τα swaps της Golden Sachs, που μας ψάχνει δικαστικώς η Ευρώπη -και όχι μόνο- θα πεις κάτι; Ή κι αυτό «το έφαγε η Μαγδάλω με το στόμα το μεγάλο»;
  • Για το πόσο στοίχισε και στοιχίζει στην οικονομία μας η αρχική ισοτιμία δραχμής – ευρώ, η οποία είναι βάση της σημερινής οικονομικής μας καταιγίδας, άχνα δεν έβγαλες ακόμη.  «Άκρα του τάφου σιωπή» κι εδώ.
  • Και τέλος, τι έχεις να πεις για το πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πως ανατέθηκαν τα έργα και σε ποιους, πάλι με απ’ ευθείας αναθέσεις; Κάνεις πως δεν γνωρίζεις πόσο επιβαρύνθηκε χρέος και έλλειμμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;  Και μαζί μ’ αυτούς ξεχνάς ότι εσύ –μαζί με τη Κυβερνητική σου Επιτροπή –παραγγείλατε στους αμερικανούς και το περιβόητο C4I; Αχ αυτή η Siemens, αχ αυτή η Γερμανία!! Το ξέρουμε κύριε Κώστα μας ότι ήσουν και παραμένεις ο εκλεκτός της, ελέω αδελφού και όχι μόνο.  Ας είναι καλά ο Χριστοφοράκος που ακόμη –για πόσο;- πιστεύει ότι η «σιωπή είναι χρυσός».  Αν ανοίξει όμως το στόμα του;  Κάποτε θα το ανοίξει. Ήδη έχει πει ότι το C4I ήταν ένα φάντασμα όταν παραγγέλθηκε.
Την ώρα που βγαίνεις ξανά στο κουρμπέτι για να δίνεις συμβουλές, θυμήσου ότι για σένα και τις Κυβερνήσεις σου ο ελληνικός λαός αντιτάσσει το της Κύπρου: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
Αυτά μέχρι να κλειστείς πάλι στο καβούκι σου, που τόσο σου ταιριάζει.
ΞΑΝΑΛΕΜΕ
ΚΩΣΤΑ – ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ
Οι εξελίξεις είναι μπροστά σας
Ίσως και αύριο