Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Με έγγραφη συναίνεση των εργαζομένων θα τους απολύουν από το δημόσιο!!


Έχουν χάσει τον μπούσουλα στην κυβέρνηση: Τώρα για να αποφύγουν προσφυγές και καμπάνες στα δικαστήρια, για την ένταξη ενός εργαζόμενου στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας η υπηρεσία θα ζητά τη συναίνεσή του. Εγγράφως.

Βέβαια, η δήλωση θα είναι γενική και δε θα περιλαμβάνει παραίτηση από νόμιμα δικαιώματα, τα οποία ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ασκήσει, επικαλούμενος πως υπέγραψε κάτω από ψυχολογική πίεση. Και το κράτος, όμως, θα έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί της βούλησης του εργαζόμενου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έλαβε χώρα η αλλαγή της εργασιακής σχέσης.


Και νομίζουν ότι θα βρεθεί έστω και ένας που δεν θα θέλει να φύγει που θα υπογράψει τέτοιο χαρτί; Καλά, τι πίνουν τα βράδια που συσκέπτονται και βγάζουν τέτοιες αποφάσεις; Γι αυτό νομιμοποιησαν τους "μπάφους";

Στόχος είναι να οδηγηθούν στην εφεδρεία οι πιο ηλικιωμένοι και οι λιγότερο μορφωμένοι. Αλλά, πάλι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις τους. Οπότε, εδώ καλείται να παίξει ρόλο ο Γιώργος Κουτρουμάνης, εισάγοντας νέο ασφαλιστικό με προβλέψεις για μειωμένο εφάπαξ, μειωμένες επικουρικές και μικρότερες βασικές συντάξεις!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://elnewsgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_871.html