Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στα πλαίσια της συνεννόησης που ζήτησε ο ΓΑΠ προχθές, σε λίγο το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει 5 Υπουργούς της ΝΔ

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101116/engine/2010093003170_99047927_type11585.jpgΤην παραπομπή ή μη των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ που φέρονται, σύμφωνα με τα πορίσματα της Προανακριτικής Επιτροπής, να εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καλείται να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.
Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Γιώργο Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα.

Της ψηφοφορίας θα προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Δικαίωμα να μιλήσουν έχουν και οι πέντε πρώην υπουργοί κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση παραπομπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα παραμείνει στη συζήτηση για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να παραθέσει τις απόψεις της για την μη παραπομπή των πρώην υπουργών της, αλλά θα αποχωρήσει από τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται ότι για την απόφαση παραπομπής απαιτούνται τουλάχιστον 151 ψήφοι, ενώ η ψηφοφορία θα γίνει ξεχωριστά για κάθε εμπλεκόμενο.