Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Στο τέλος θα είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…

από το bankingnews

Η κυβέρνηση το έχει απορρίψει, ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα για καταστροφικές συνέπειες, αν η Ελλάδα επιλέξει το δρόμο της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η κοινωνία έχει τείνει σε κάποιο βαθμό να αποδεχθεί αφού το λέει η κυβέρνηση έτσι θα είναι.
Εμείς όμως θα επιμείνουμε με συνέπεια.Η Ελλάδα ότι και αν γίνει θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, των δανείων που έχει συνάψει.
Αυτό νομοτελειακά θα συμβεί και θα συμβεί ακριβώς την χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καλό οικονομικό δρόμο.
Όταν η Ελλάδα θα είναι δυνατότερη οικονομικά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σχέδιο της την επιμήκυνση του χρέους.
Ποιος θα αναλάβει αυτή την διαδικασία; Η Lazard και η Deutsche Bank.
Η συμφωνία υπάρχει, για λόγους στρατηγικής διαψεύδεται αλλά να θυμάστε: αναδιάρθρωση χρέους θα υπάρξει, αλλά θα γίνει με ήπιο τρόπο.
Και για ποιο λόγο δεν προχωρούμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ σε αναδιάθρωση του ελληνικού χρέους εφόσον είναι αναπόφευκτο; Μήπως επειδή βρήκαμε ευκαιρία με το μνημόνιο θα περάσουμε μέτρα που σε άλλες εποχές θα ξηλωνόντουσαν τα πεζοδρόμια στο άκουσμα τους;
http://citizengr.wordpress.com/2010/09/16/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9/