Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΝΤΟΡΑ, ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΛΕΙ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΩΝ.


Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

Ακούγονται πολλές διαδώσεις για αλλαγή πρωθυπουργού.

Ήρθε και η δήλωση της κ. Ντόρας που καλεί «αρχηγικά» τον κ. Κουβέλη.

  • Μήπως επίκειται η «εκδίκηση» της κ. Ντόρας;;

  • Και αν ναι, δεν νομίζετε ότι αυτό με την ίδια πολτική θα σημαίνει ότι«άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;;».

 Ή, δεδομένης της αυθεντικά νεοφιλελεύθερης κ. Ντόρας, αυτό δεν θα σημαίνει «μεταξύ δύο κακών το μη χείρον, βέλτιστο;;; Που όμως το μη χείρον είναι και αυτό Νεοταξικά κακό;;;
  • Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σε πολλά η κ. Ντόρα δεν διαφέρει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό από τον κ. Σαμαρά.

  • Ως λένε στο εξωτερικό δεν είναι φανερα τόσον «υπάκουη» όσον ο κ. Σαμαράς.

    Και στο εσωτερικό δεν είναι η κ. Ντόρα τόσον «μάγκας» όσον ο κ. Σαμαράς.

    Όσον επίσης παραμένει ο κ. Σαμαράς, πιθανή συνεργασία στο μέλλον της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα (επίτηδες δεν γράφεται ΣΥΡΙΖΑ) είναι μάλλον αδύνατη. Γιατί ο κ. Σαμαράς όποτε θα βλέπει τον κ. Τσίπρα δεν θα μπορεί να συγκρατεί τα γέλια του.

    Επίσης συνεγασία ΝΔ με τον Αλέξη αποκλείεται με Βενιζέλο παρόντα. Συνεπώς επίκειται και  απομακρυνση κ. Βενιζέλου προ της  έλευσης κ. Τσίπρα!!!! Ίσως και για άλλους λόγους (υποβρύχια).

    Μήπως όμως θα πρέπει να ερευνηθούν, από αυτούς που αγαπούν τον Ελληνισμό και  άλλες πατριωτικές επιλογές, όχι νεοταξικά νεοφιλελεύθερες αλλά ίσως του κοινωνικού φιλευθερισμού, για να αποφευχθούν τα τραγικά αδιέξοδα όπου σίγουρα οδηγεί ο κ. Σαμαράς και θα οδηγήσει και η κ. Ντόρα;;

    Ευριπίδης Μπίλλης

    Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ