Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Οδεύουμε προς την πολιτική ισλαμοποίηση της Ευρώπης


The Paris Grand Mosque (file photo)

Το 70% των Γάλλων επιθυμούν την είσοδο ισλαμικών κομμάτων στη Βουλή


Οδεύουμε ολοταχώς προς την πολιτική ισλαμοποίηση της Ευρώπης; Νέα δημοσκόπηση της κοινής γνώμης στην Γαλλία δείχνει μία ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη των πολιτών προς την εγκαθίδρυση ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στο γαλλικό κοινοβούλιο – περίπου το 70 τοις εκατό των ερωτώμενων εμφανίστηκαν θετικοί σε μία τέτοια προοπτική..

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (IFOP)από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στις 7 ΝοεμβρίουΤο 68 τοις εκατό των ερωτώμενων συμφώνησαν με την ιδέα της καθιέρωσης και ίδρυσης Ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στη Γαλλία. Το 26 τοις εκατό τάθηκαν κατά της συγκεκριμένης κίνησης. 

Το 68% όσων τάσσονται υπέρ δεν είναι το μόνο ανησυχητικό σημάδι. Η τάση είναι αμφίδρομη – τόσο αυξανόμενη υποστήριξη προς το πολιτικό Ισλάμ όσο και μειούμενη «αντίσταση» και αντίθεση. Προηγούμενη δημοσκόπηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης που πραγματοποιήθηκε το 2011 έδειξε το 52% των ερωτώμενων να στέκονται υπέρ της εγκαθίδρυσης του πολιτικού Ισλάμ στην Γαλλία με το 45% να αντιτίθεται (περίπου 18% διαφορά)..

Πώς θα πρέπει να αξιολογήσουμε αυτήν την τάση της Γαλλικής κοινής γνώμης; Χωρίς να γνωρίζουμε το δείγμα της έρευνας του Γαλλικού Ινστιτούτο, μπορούμε να αναφερθούμε ως αποκλειστικό αίτιο την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της χώρας; Ίσως ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα..

Η αλήθεια ίσως έγκειται στο γεγονός ότι οι μουσουλμανικές πολιτικές φωνές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στα ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργώντας τις βάσεις για τον πολιτικό εξισλαμισμό της Ένωσης (σ.σ. pentapostagma.gr ας θυμηθούμε και πόσο «πόνταρε» ο Ολάντ στους μουσουλμάνους ψηφοφόρους για να πετύχει την εκλογή του)..

pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_6703.html#ixzz2FTWeTQs1