Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Νέες αποκαλύψεις κατά του Γιώργου απ’ τον Παν. Ρουμελιώτη!


Νέες αποκαλύψεις κατά του Γιώργου απ’ τον Παν. Ρουμελιώτη!
Αυτό το σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και ιστορικού στελέχους των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (είχε κατ’ επανάληψη χρηματίσει υπουργός του) Παν. Ρουμελιώτη, θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια με σημαντικότατες πολιτικές προεκτάσεις.
Υπενθυμίζουμε, ότι προ ολίγων ημερών ο Παν. Ρουμελιώτης είχε αποκαλύψει πως το πρόγραμμα της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν) για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας είχε εκτιμηθεί εξαρχής ότι ήταν λάθος και δεν οδηγούσε στην έξοδο απ’ την κρίση, ήταν μια συνταγή αδιεξόδου!
Αυτή η αποκάλυψη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ουδείς είχε πει τότε (άνοιξη του 2010) στην ελληνική κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα ήταν λάθος και αδιέξοδο!
Απ’ τη μεριά του ο Ρουμελιώτης ανταπάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί γι’ αυτή την άποψη.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα, να διατάξει επείγουσα έρευνα ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης και η άγρια κόντρα μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Παν. Ρουμελιώτη να λαμβάνει νέες διαστάσεις.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, τόσο στα πλαίσια της έρευνας του κ. Πεπόνη, όσο και με άλλες παρεμβάσεις του το επόμενο διάστημα, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα κάνει κι άλλες αποκαλύψεις, σοβαρές, που αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς στο σύστημα και να επηρεάσουν καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Συγκεκριμένα θα αποκαλύψει ότι:
• Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως ενημερωθεί ότι η συνταγή που είχε επιλεγεί την άνοιξη του 2010 για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ήταν λαθεμένη και το πρόγραμμα «δεν έβγαινε» και αδιαφόρησε!
Θα κάνει όμως και μια άλλη αποκάλυψη που θα προκαλέσει σεισμό.
Θα ισχυριστεί ότι:
• Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν είχε τονίσει στον Γ. Παπανδρέου, ότι το πρόγραμμα ήταν αδιέξοδο και μόνο αν ο Έλληνας πρωθυπουργός διεκδικούσε ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα είχε σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας. Αλλά ο Γ. Παπανδρέου ουδέποτε εκείνη την περίοδο διεκδίκησε κάτι τέτοιο!
Και όχι μόνο αυτό αλλά, υπενθυμίζουμε, τότε τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τόνιζαν προς πάσα κατεύθυνση, ότι όποιος κάνει λόγο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ήταν εχθρός της χώρας μας στην προσπάθεια που έκανε για έξοδο απ’ την οικονομική κρίση!
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, όλες αυτές οι νεότερες αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν τρομερές αναταράξεις.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι αυτές που θα οδηγήσουν σε εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, αλλά λόγω της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της συγκυβέρνησης δεν έχει ακόμα προωθήσει…