Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πάλι τα ίδια . . . Ο Παπανδρέου «κλείνει» συναντήσεις (πριν τις ακυρώσει) με Λαγκάρντ και Ομπάμα στις ΗΠΑ! Σήμερα στις Βρυξέλλες με Ρομπάι και Γιούνκερ


Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ κανονίζει ο Γ. Παπανδρέου, αφού πριν από λίγες εβδομάδες η τρόικα και η Τουρκία τον κράτησαν στην Ευρώπη και στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου και επέστρεψε άμεσα στην Ελλάδα.
Το Μαξίμου διαρρέει ότι κανονίζει (και ίσως να έχει ήδη κλειστεί) συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στα γραφεία του ΔΝΤ, ενώ «ψήνεται» η συνάντηση και στον Λευκό Οίκο, προφανώς με τον Μπαράκ Ομπάμα (με τον οποίο εδώ και καιρό έχουν διακοπεί μονόπλευρα οι επαφές).
Να θυμίσουμε (για μια ακόμα φορά) ότι ο Παπανδρέου έχει να μεταβεί στις ΗΠΑ (ή και εκτός Ευρώπης) μήνες ολόκληρους, τουλάχιστον από την ημέρα σύλληψης του Στρος Καν. Αν τελικά μεταβεί (λέμε τώρα) και δεν προκύψει κάτι “έκτακτο”, όπως τρόικα και Τουρκία, ποιός ο λόγος να έρθει στην Αθήνα στις 5 Δεκέμβρη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τις πληροφορίες να τον θέλουν “απρόσκλητο”;
Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως ο κ. Παπανδρέου θα έχει νέες τηλεφωνικές επαφές, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί στις 10.15 π.μ. με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 3.00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, Ελιό Ντι Ρουπό, και στις 5.30 μ.μ. με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Χθες, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
http://olympia.gr