Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας έρευνας και τεκμηρίωσης του Αμερικανικού Κογκρέσσου, με ημερομηνία 17 Απριλίου 2008, γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα. Όλα τα θέματα που αφορούσαν στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας μας όπως επίσης και οι σχέσεις Ελλάδος –ΗΠΑ αναλύονται διεξοδικά και εκφράζονται οι θέσεις της αμερικανικής κυβερνήσεως.
Ειδικώτερα σε ότι αφορά στην ανάμειξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο ΙΡΑΚ αναφέρεται ότι: η Ελλάς αρνήθηκε να μετάσχει, όπως και άλλες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στην εκπαίδευση των στρατευμάτων τους για τον πόλεμο στο Ιράκ. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι : «Η Ελλάς επενδύει στο ρόλο της, ως διεθνούς ενεργειακού κόμβου, με σκοπό αφ’ ενός να εξασφαλίσει την αυτονομία της, αφ’ ετέρου να εισπράττει διαμετακομιστικά τέλη. Ήδη η κυβέρνηση Bush προβληματίζεται με τους ενεργειακούς δεσμούς της Ελλάδος με την Ρωσία, όπως πχ ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, και ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (South Stream). ….που ενδέχεται να ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ τις προσπάθειες της Ευρώπης να εξασφαλίσει ενεργειακή (αυτοδυναμία) ασφάλεια, διευρύνοντας τις πηγές εφοδιασμού που θα έχουν υπερβολική εξάρτηση από την Ρωσία.
Αυτά και άλλα πολλά, όπως πχ η μεγάλη ικανοποίηση των Αμερικανών για τις «εξυπηρετήσεις»- «διευκολύνσεις» των προ Καραμανλή (2004) κυβερνήσεων, με ειδική μνεία στην Σούδα, στην μεταφορά όπλων κλπ κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, είναι δηλωτικά των σκέψεων και των προθέσεων της Αμερικής έναντι της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή.
Επισημαίνουμε ότι η έκθεση αυτή φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου 2008 και υπενθυμίζουμε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, τις «βιαστικές» εκλογές, αλλά και την δέσμευση του κ. Παπανδρέου, προεκλογικώς, για την «επανεξέταση» των συμφωνιών για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, έργο που σήμερα έχει ουσιαστικά ματαιωθεί. Οι σκέψεις της αμερικανικής κυβερνήσεως για όλα όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση, φαίνεται ότι για κάποιο «μυστήριο» λόγο, λαμβάνουν αργά αλλά σταθερά σάρκα και οστά και μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Ως επιμύθιο θα δανειστώ το σλόγκαν από την γνωστή διαφήμιση : ΤΥΧΑΙΟ ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ….
http://emeiseseiskaiokkaramanlhs.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html