Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Καμμία σκέψη για προσφυγή στην δικαιοσύνη από τον Κώστα Καραμανλή.


http://www.sofokleousin.gr/wp-content/uploads/karamanlis_putin2.jpgΣχετικά με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό και σκέψεις δικές του και συνεργατών για προσφυγή στην δικαιοσύνη μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή.
Από τον στενό κύκλο των συνεργατών του, δεν υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις και βέβαια ο ίδιος ούτε που σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο.
Εννοείται ότι οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι σοβαρότατες αλλά δεν θα αντιμετωπιστούν με “ιδιωτικές ενέργειες”, αφού τέτοιες εξελίξεις είναι θεσμικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελληνική πολιτεία.
Ίσως, όταν υπάρξει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, κάποια στιγμή οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να κάνουν αυτεπάγγελτα το καθήκον τους όπως οφείλουν και να καλέσουν τα πρόσωπα που φέρονται να γνώριζαν το σχέδιο αυτό όπως ο Άλεξ Ρόντος αλλά και ο νυν Πρωθυπουργός. Άλλωστε τόσο τα Επίκαιρα όσο και ο Ριζοσπάστης αναφέρουν τα δύο αυτά πρόσωπα, όπως και αρκετά άλλα.
Το σχέδιο δολοφονίας ενός Έλληνα πρωθυπουργού από ξένες δυνάμεις εξ’ αιτίας των πολιτικών του επιλογών, δεν αντιμετωπίζεται με προσωπικές ενέργειες αλλά με ενεργοποίηση του συνόλου της πολιτείας η οποία εξακολουθεί να είναι σε λήθαργο.
Αυτή ακριβώς είναι η στάση του Κώστα Καραμανλή για το θέμα επί του παρόντος.