Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γιατί την Κυριακή καταψηφίζουμε το μνημόνιο…

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 5, 2010
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/cf80ceb1cf84cf81ceb9ceb4ceb1-cf80ceb5cf84cf81ceb5cebbceb1ceb9ceb1.jpg?w=706&h=218&h=217
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ
Τι είναι αυτό το περίφημο μνημόνιο που πρέπει να το καταψηφίσουμε;
Το  Μνημόνιο δεν είναι απλά ένα απλό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά ένα εργαλείο που στοχεύει στον κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας σε ένα  ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ένα    μοντέλο   όπου ,οι εργασικές σχέσεις , η κοινωνική συνοχή ,η αλληλεγγύη γενεών  και η  ελάχιστη συννενόηση των τάξεων  θα είναι  υπό το πρίσμα της <<δαρβινικής>> θεωρίας    το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό!
Έχει δε ,ως αποκλειστικό σκοπό , την μεσαία τάξη , ή οποία είναι εκτός του ότι εναι ο κορμός της χώρας είναι και βασικό εργαλείο πολιτικών  αλλαγών.
Η ισοπέδωση της , η στέρηση της περιουσίας , η εξαφάνιση  της ευημερίας της  και η μόνη της προσπάθεια να είναι σε αγωνίωδη προσπάθεια επιβίωσης   έχει ένα ς σκοπό . Να μην έχει αντοχές να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα , ώστε αυτοί , οι πολιτκοί να περνάνε ότι συμφέρει κάποιους , και να δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ακραίας φιλελεύθερης διακυβέρνησης στην ΕΥΡΩΠΗ!
Η χώρα μας δε είναι ένα πειραματόζωο όπου αν το πείραμα   πετύχει  τότε  θα  επεκταθεί και στην υπόλοιπη  Εύρωπη!
Γι αυτό φίλε μου το μήνυμα θα  πρέπει  να είναι ισχύρο και να φτάσει πέραν των συνόρων με ότι συνέπαγεται αυτό.
Η  υποταγή των λαών στις αγορές δεν πρέπει να  πέρασει.
Επίσης  , η   ελληνική κυβέρνηση αλλά και το κόμματα,  να αντιληφθούν , ότι προέχουν τα ελληνικά συμφέροντα διότι με αφορμή το μνημόνιο δεν μπορούν να ξεπουληθούν και τα εθνικά  μας θέματα!
ΓΙ  ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ  ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!

Υ.Γ   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Πηγή των σκέψεων μου είναι ένα άρθρο απο το σημερινό  τεύχος  ΄΄ΕΠΙΚΑΙΡΑ΄΄.
http://olympia.gr/2010/11/05/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD/#more-37618