Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σημίτης: «Δεν πρόκειται να αφήσω τον Παπανδρέου σε χλωρό κλαρί»


Πρωί - πρωί οι άνθρωποι του Σημίτη κάνουν διαρροές σε ΜΜΕ ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον Παπανδρέου σε χλωρό κλαρί. 
Με μπόλικη δόση ειρωνείας «επιστρέφουν» στο Μαξίμου το ... μήνυμα του Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά»την επόμενη φορά που θα ακουστεί έστω και έμμεσα το όνομα του Σημίτη, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παπανδρέου από ότι τώρα.  και προειδοποιούν πως
Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο Σημίτη, Λουκάς Παπαδήμος έχει εντολή να μεταφέρει στον νυν πρωθυπουργό «διάβημα διαμαρτυρίας» από τον πρώην.
Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ μιας άνευ προηγουμένου εσωκομματικής σύγκρουσης, καθώς τα όσα είπε προχθες ο Παπανδρέου σχετικά με το χρονικό εύρος της Εξεταστικής για την Οικονομία, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κώστα Σημίτη.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει: «Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. 
Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν απο το 2001 και ύποπτα μετά. 
Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».
Κατά την προχθεσινή συνάντηση του με τους πολιτικούς συντάκτες, ο πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εξεταστική για την οικονομία και για το διάστημα της περιόδου 2001-2004, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ερευνηθεί και το θέμα της "Golmand Sachs" που αφορούσε στα στοιχεία της οικονομίας.
Πλέον, μετά την παρέμβαση Σημίτη, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν το club των εκσυγχρονιστών, το οποίο τι τελευταίες ημέρες έχεικάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του, θα εγκαινιάσει νέο κύκλο  αμφισβήτησης των κυβερνητικών επιλογών.