Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Θύελλα προκαλεί το εκλογικό δίλημμα...

Εντονη κομματική αντιπαράθεση, αλλά και ερωτήματα για το ενδεχόμενο η χώρα να κληθεί να διαχειριστεί τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε περιβάλλον έντονης πολιτικής αστάθειας, προκάλεσε το εκλογικό δίλημμα που έθεσε αίφνης προχθές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε χθες τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου ότι απαιτείται «καθαρό» τοπίο προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Ομως, στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι φωνές κριτικής από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με βασικά επιχειρήματα πως η κυβέρνηση «αυτοεγκλωβίζεται» σε πορεία προς τις πρόωρες κάλπες, αλλά και ότι η δημιουργία προεκλογικού σκηνικού βλάπτει τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Από την πλευρά της, η Ρηγίλλης, παρότι έδωσε εξ αρχής πολιτικό χαρακτήρα στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση, επιχειρεί να μετακυλίσει το σύνολο του κόστους τυχόν πρόωρων εκλογών στον κ. Παπανδρέου. «Ας αναλάβει μόνος του» την ευθύνη, αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εκβιάζει» το εκλογικό σώμα. Ακρως επικριτικά για το εκλογικό δίλημμα με το οποίο οδεύει προς τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν και τα μικρότερα κόμματα.
(Kαθημερινή) 
* Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή