Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Δήλωση Σταϊκούρα για το χάρισμα χρημάτων που κάνει το ΠΑΣΟΚ στους Τραπεζίτες... όπως έλεγαν σαν αντιπολίτευση

« Η Ν.Δ. πιστεύει διαχρονικά και σταθερά στην αναγκαιότητα ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και σε όρους ρευστότητας, ώστε να διαδραματίζει επιτυχώς τον οικονομικό και κοινωνικό του ρόλο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., κατά το έτος 2008 (Ν. 3723/2008), στις συνθήκες της τότε κλιμακούμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έγκαιρα -αφού ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- κινήθηκε προς την κατεύθυνση στήριξης της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας με το πακέτο των 28 δις ευρώ.

Η πολιτική αυτή αντιμετώπισε τη σφοδρή επίθεση και την τακτική απαξίωσης από το ΠΑΣΟΚ.

Τότε το ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, συγκεκριμένα, έλεγε:

Ο κ. Γ. Παπαδρέου (Βουλή, 31.10.2008): «...[Η Κυβέρνηση] διαθέτει 28 δις ευρώ χωρίς διαφάνεια, χωρίς κανόνες, χωρίς κανείς να ξέρει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της κάθε τράπεζας, χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτοί οι πόροι θα φτάσουν στο φορολογούμενο, στον εργαζόμενο, στο δανειολήπτη, στον παραγωγό, στο μικρομεσαίο επιχειρηματία...λευκή επιταγή στις τράπεζες. Αποτελεί τεράστια κοινωνική πρόκληση, έγκλημα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Η κ. Λ. Κατσέλη (Ραδιοφωνική Συνέντευξη Flash Radio , 04.11.2008): «…Εγώ δεν θα περίμενα ποτέ από κανένα τραπεζίτη να εγγυηθεί ότι η δράση και η συμπεριφορά του θα στηρίξει ουσιαστικά την πραγματική οικονομία».

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης (Συνέντευξη Τύπου, 29.10.2008): «...[Η Κυβέρνηση] παρέχει δημόσιο χρήμα στις τράπεζες, χωρίς να εξασφαλίζει το ανάλογο και επιθυμητό σ’ αυτή τη φάση έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου πάνω στο τραπεζικό σύστημα...το δημόσιο χρήμα δίνεται άνευ ελέγχου, δίνεται άνευ όρων...γίνεται κατάχρηση της κρατικής ενίσχυσης...»

Τώρα, το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση αποφάσισε διαδοχικά την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με 15 δις ευρώ και 25 δις ευρώ, πλέον των 10 δις ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Αλήθεια, τώρα για το ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτουν ζητήματα «λευκής επιταγής», «εγκλήματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», «σοβαρότητας του κράτους», «άνευ ελέγχου και όρων παροχής δημοσίου χρήματος», και «κατάχρησης της κρατικής ενίσχυσης»;

Η περυσινή δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, τους ακολουθεί. Και οι εφετινές τους προβλέψεις τους διαψεύδουν»



http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_2680.html