Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του υφυπουργού οικονομικών, Φίλιππου Σαχινιδη, στην εφημερίδα «το βήμα» και στο δημοσιογράφο Ζώη Τσώλη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα κάνετε για τον έλεγχο των δαπανών σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ΟΤΑ;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Με το νομοσχέδιο για τη Δημοσιονομική Ευθύνη που ψηφίστηκε στη Βουλή το τοπίο αλλάζει. Θεσμοθετήσαμε το νέο πλαίσιο για την κατάρτιση και την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά θεσπίζονται ανώτατα όρια δαπανών. Ισχυροποιείται ο έλεγχος και η λογοδοσία για το σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Αυτό αποτελεί μια θεσμική μεταβολή που σε βάθος χρόνου θα αποφέρει πολλαπλά θετικά οφέλη για τα οικονομικά του κράτους. Άλλη μια πρωτοβουλία που αναλάβαμε ήταν να αναθέσουμε σε ελεγκτικές εταιρείες κύρους την εξέταση της λειτουργίας φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ειδικότερα αναφέρομαι στις ελεγκτικές εταιρείες που θα αξιολογήσουν τις δαπάνες σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να καταθέσουν τα πορίσματα τους για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί για ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε ο,τι αφορά στους ΟΤΑ, θεωρώ ότι ο «Καλλικράτης», μία από τις μεγαλύτερες τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση δαπανών.
Σχόλιο:
Τι πάει να πει ελεγκτικές εταιρείες κύρους;
Ποιος διασφαλίζει το κύρος τους;
Δεν μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να αξιολογήσει τις δαπάνες σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και να καταθέσει πορίσματα τους για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων ;
Δεν θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά ελληνικές εταιρείες που γνωρίζουν και την ελληνική πραγματικότητα;
Αυτές είναι πρωτοβουλίες ...
Ή παίρνεις ή δεν παίρνεις πρωτοβουλίες.
Όλοι στην Ελλάδα είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να αναλάβουν αυτού του είδους τις εργασίες;
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_7796.html
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_7796.html