Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Άγριο χαστούκι στον Παπακωνσταντίνου από έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

από την οικονομική ειδησεογραφία

Η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 960 επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), από τις 15 έως 28 Ιουλίου 2010 και αποτελεί την πρώτη συγκριτική έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, ύφεση η οποία -όπως επισημαίνεται- αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, αν δεν παρθούν μέτρα για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και άμεσα μέτρα ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, «η πραγματική οικονομία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά πλέον τον κίνδυνο υπέρβασης των ορίων «λυγισμού» της».
ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζω τα εξής

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΞΗΣΗΣ Φ.Π.Α ΑΠΟ 11% ΣΕ 23%

Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι νέες μεγάλες αυξήσεις του ΦΠΑ θα επηρεάσουν καταλυτικά το τζίρο τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το 26% δηλώνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε μετεγκατάσταση της έδρας για φορολογικούς λόγους. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι 3 στις 4 επιχειρήσεις, δηλώνουν ότι ήταν σε θέση, έως τώρα, να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και κυρίως, οι μικρότερες επιχειρήσεις του δείγματος. Αντίθετα 1 στις 2 επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 10 ατόμων δήλωσε ότι αναγκαστικά προχώρησε σε αύξηση τιμών. Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, εκτιμά ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, (από 11% σε 23% σε προϊόντα και υπηρεσίες), θα έχει συνέπειες ανάλογες «ατομικής βόμβας» σε τζίρο, θέσεις εργασίας, πληθωρισμό, λουκέτα επιχειρήσεων και τελικά στα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις, θεωρούν ότι τα κυβερνητικά μέτρα θα χειροτερέψουν την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς.

Παπακωνσταντίνου κατέστρεψες την οικονομία, παραιτήσου τώρα!! Η έρευνα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η οικονομική πολιτική έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην αγορά! Τα όποια καλά λόγια ακούγονται για την πορεία της οικονομίας από εξώ είναι ξεκάθαρα για λόγους στήριξης στη κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει ακάθεκτη στην εφαρμογή του μνημονίου. Η έρευνα επίσης εκθέτει και τις πολιτικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ντε και καλά δημοφιλή τον Παπακωνσταντίνου!!


http://citizengr.wordpress.com/2010/08/25/%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF/