Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;;;


Αφιέρωμα για θύμηση και Ενέργεια

Του εκδότου του www.Apodimos.com Ξενοφώντα Φαφούτη

Καταρχάς ενημερώνουμε το μέγεθος του Αφιερώματος και για την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται και αυτό διότι όλοι πιστεύαμε ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα βοηθούσε την Ελληνική Οικονομία και την ασφάλεια των χωρών που διερχόταν. Αλλά έπεσαν οι Τίτλοι τέλους για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη με την αποχώρηση της Βουλγαρίας για ικανοποίηση των ΗΠΑ, της Τουρκίας εμείς δεν γνωρίζουμε ο Θεός ξέρει. Εμείς το μόνο θα κάνουμε είναι να ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι με δεδομένα με σκοπό να γνωρίζουν τι θα είχαν ή θα έχουν εάν η Ελληνική κυβέρνηση προβεί τις κινήσεις προς την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Και να θυμίσουμε σε όλους πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες μας ότι στην Αθήνα η τριμερής συνάντηση κορυφής του περασμένου Σεπτεμβρίου «σφραγίσθηκε» την 15 Μαρτίου 2007 με την υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια από την εποχή που ένας Έλληνας προώθησε την ιδέα της ανάπτυξης του αγωγού του πετρελαίου κάτι που και ο πρωθυπουργός της εποχής αυτής και ο αργότερα υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδος και σήμερα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το ενστερνίσθηκαν και το προωθούσαν και τώρα είναι πλέον γεγονός. Πλέον είναι γεγονός ότι Ελλάδα εισέρχεται στο Λόμπι των χωρών που διακινούν το πετρέλαιο διεθνώς. Ο Ρώσος Πρόεδρος μετείχε στη Ρωσο-Βουλγαρο-Ελληνική σύνοδο, που οδήγησε στην υπογραφή τριμερούς διακρατικής συμφωνίας «για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης» κάτι που συνήθως δεν πραγματοποιεί.

Η αποχώρηση της Βουλγαρίας από την τριεθνή Συνεργασία τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη για την Ελλάδα που είναι το χειρότερο από τη διαφαινόμενη κατάρρευση της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία δεν είναι η διάψευση των ελπίδων και αυταπατών περί μετατροπής της χώρας μας σε «ενεργειακό κόμβο». Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο, η προοπτική της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας από αγωγούς φυσικού αερίου που έρχονται μέσω Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα περιέλθει σταδιακά υπό τον ενεργειακό ζυγό εξάρτησης από την Αγκυρα! Φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων μέσω αγωγών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας είναι φυσικά ό,τι πιο εφιαλτικό θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα μας σε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης.

Εδώ θα πρέπει να γνωρίσουμε σε όλους επισκέπτες – αναγνώστες μας για τι αναφερόμαστε με δεδομένα. Τους λέμε ότι γίνετε με σκοπό να γνωρίζουν τι θα είχαν ή θα έχουν εάν η Ελληνική κυβέρνηση προβεί τις κινήσεις προς την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για αυτό θα αρχίσουμε με τις κινήσεις τις Βουλγαρικής Κυβερνήσεως που είναι και κράτος μέλος της ΕΕ.

Η συνέχεια εδώ:


ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;;;