Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη


«Να τελειώνουμε με τον Αρχιερέα της Διαπλοκής και τους εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας»

Την οργή των Καραμανλικών προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του κ. Σημίτη στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2004-2009.
Εκτός των Π. Παυλόπουλου και Ε. Αντώναρου, εικόνα αναβρασμού επικρατεί και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να κάνουν ζυμώσεις, προκειμένου να υπάρξει ηχηρή απάντηση στον κ. Σημίτη ενώ ακούστηκε η φράση «Δεν θα μείνει έτσι αυτή η πρόκληση. Να τελειώνουμε με τον Αρχιερέα της Διαπλοκής και τους εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν εκείνος που είχε χαρακτηρίσει τον κ. Σημίτη «Αρχιερέα της Διαπλοκής», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.
Οι βουλευτές της ΝΔ αδιαφορούν για το αν ενδεχόμενη επίθεσή τους εναντίον του κ. Σημίτη, δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αφού θεωρούν ότι δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη αυτή η πρόκληση.
Σημείο αιχμής της απάντησής τους θα είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Σημίτη όπως:
-Οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλης, πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Σημίτη.
-Η αύξηση  στο 165% του δημόσιου χρέους από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από ο 1994 έως το 2004, εκ των οποίων τα 8 χρόνια με Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη.
-Οι 130.000 συμβασιούχοι που παρέδωσε ο κ.Σημίτης στην κυβέρνηση της Ν.Δ το 2004.
-Οι σχέσεις του κ.Σημίτη με τα συμφέροντα και η στήριξη, πρωτοφανής για πολιτικό, που απολάμβανε από τα ΜΜΕ.
Οι βουλευτές της Ν.Δ χαρακτηρίζουν τον κ. Σημίτη τον πιο υπερτιμημένο πολιτικό που πέρασε ποτέ από τη χώρα και θεωρούν ότι οφείλει την ύπαρξή του στην στήριξη και την ασυλία, που απολάμβανε, από το σύστημα της διαπλοκής που γιγαντώθηκε επί των ημερών του.
Υποστηρίζουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε μία σοβαρή μεταρρύθμιση και επιπρόσθετα έβαλε την Ελλάδα, χωρίς επαρκή προετοιμασία και ουσιαστικά ανοχύρωτη έναντι των μελλοντικών κινδύνων στην ΟΝΕ.
Η εξέλιξη, σίγουρα προδιαγράφεται ενδιαφέρουσα.