Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συναγερμός στο Μαξίμου. Αναβλήθηκε η αυριανή συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα

20131116-205722.jpgΜε τα νεύρα της κυβέρνησης παίζουν οι δανειστές, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Έτσι, αναβάλλεται η αυριανή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία ο Γ. Στουρνάρας θα καλούνταν να πει από που θα βρεθούν τα μέτρα των 1,3 δις που πρότεινε στο Eurogroup για το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στις 11:00, ωστόσο αναβλήθηκε, πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προκήρυξη της εκτέλεσης

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο 
Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου.

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

Στις 16.50 άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Συντάκτης του zougla.gr πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα όπου υπήρχε ο φάκελος με το USB. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης
http://www.triklopodia.gr/2013/11/blog-post_2772.html

Νέα δημοσκόπηση Rass

ΣΚΛΑΒΟΙΠροβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής”. Η ΝΔ συγκεντρώνει το

24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με…

6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2% ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.

Στην πλειοψηφία τους, το 55,5% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ολες οι ανατροπές στις συντάξεις -Μειώσεις έως και 25% από το 2015

Ολες οι ανατροπές στις συντάξεις -Μειώσεις έως και 25% από το 2015



Ανατροπές για όλους τους εργαζόμενους φέρνει το νέο ασφαλιστικό. Το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία σύμφωνα με το νόμο 3863/10 εισάγεται στο ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25%, ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και ανάλογα με τις εισφορές που έχουν πληρώσει στα Ταμεία τους.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το σχέδιο για την εφαρμογή της βασικής σύνταξης θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους, αλλά το ποσό των 360 ευρώ θα είναι διαφορετικό και θα εξαρτάται αφενός από τα έτη ασφάλισης και αφετέρου από το συνολικό χρόνο παραμονής των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις
  • Για όσους έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά από το 2011 και μετά και θα συνταξιοδοτηθούν με ελάχιστο χρόνο 15 έτη ασφάλισης, θα χορηγείται το πλήρες ποσό της βασικής σύνταξης, δηλαδή 360 ευρώ, αλλά στα 67 και πιθανώς με συνυπολογισμό εισοδηματικού κριτηρίου.
  • Για όσους είναι ήδη ασφαλισμένοι και πρόκειται να βγουν στη σύνταξη από το 2015 και μετά, θα χορηγείται αναλογία της βασικής των 360 ευρώ για τα χρόνια ασφάλισης που έχουν από το 2011 και μετά και επίσης αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλει από το 2011 και μετά. Το κυρίως τμήμα της σύνταξης θα είναι αυτό που αντιστοιχεί στις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι για τα χρόνια ασφάλισής τους μέχρι το 2010.
  • Για όσους συνταξιοδοτούνται τα έτη 2013 και 2014, το τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί σε αυτά τα 2 έτη θα υπολογιστεί με συντελεστή αναπλήρωσης 2%.
Το νέο σύστημα θα σπάει την τελική σύνταξη σε τρία μέρη
  1. Τμήμα σύνταξης για τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το 2010. Σύμφωνα με το νόμο αυτό το κομμάτι της σύνταξης θα εξακολουθήσει να υπολογίζεται, με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, σε κάθε φορέα. Έτσι, για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ που θα βγει στη σύνταξη το 2015 για τα χρόνια της ασφάλισής του μέχρι το 2010 θα πάρει σύνταξη με βάση της καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας.
  2. Αναλογικό τμήμα σύνταξης με βάση τις εισφορές που καταβλήθηκαν από το 2011 και μετά. Η αναλογία θα βγαίνει με συντελεστές αναπλήρωσης ανά έτος ασφάλισης που ξεκινά από 0,8% και φτάνει στο 1,5%.
  3. Αναλογικό τμήμα από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, τόσο όσα τα έτη που μεσολαβούν από το 2011 μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης. Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος που θα βγει στη σύνταξη το 2018 θα πάρει τα 8/35 από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, δηλαδή 82,2 ευρώ.


Πηγή: Ολες οι ανατροπές στις συντάξεις -Μειώσεις έως και 25% από το 2015 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/130792#ixzz2kpgTenmJ

Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη εν όψει τρόικας Υπό τον Πρωθυπουργό

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, στις συγκεκριμένες επαφές, το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014, αλλά και το μέλλον των ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων).
Ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πραγματοποιείται το Σάββατο το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του  υφυπουργού  Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, στις συγκεκριμένες επαφές, το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014, αλλά και το μέλλον των ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων).
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αποκρούσει τις πιέσεις των ελεγκτών, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, πέραν του 1,3 δισ. ευρώ. Οι ελεγκτές εξακολουθούν να πιέζουν για πρόσθετα μέτρα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.
Θα προσπαθήσει, παράλληλα, να πείσει την τρόικα ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει θα αποδώσουν πράγματι το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ και να μη ζητήσουν οριζόντια μέτρα, ενώ θα αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για την απώλεια εσόδων ύψους 250 εκατ. ευρώ που επιφέρουν οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων του 2014.

Τρία χρόνια από τη ζωή μας χάσαμε λόγω κρίσης! Τι δείχνουν οι αριθμοί

Τρία χρόνια από τη ζωή μας χάσαμε λόγω κρίσης! Τι δείχνουν οι αριθμοί

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τρία χρόνια από τη ζωής μας χάσαμε λόγω κρίσης. Τι δείχνουν οι έρευνες
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Οι επιπτώσεις από τα συνεχή τσεκουρώματα στον τομέα της Υγείας γίνονται σιγά σιγά εμφανή καθώς μειώνεται ξεκάθαρα πια το προσδόκιμο επιβίωσης.  
Ενώ μέχρι πριν από πέντε χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης για τους Έλληνες ήταν τα 81 έτη πλέον έχει κατέβει στα 78. Και δεν είναι μόνο αυτό.
 
Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πια τις επιπτώσεις από τις συνεχείς περικοπές στον τομέα της Υγείας. Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι: 
 
Ένας στους τρεις Έλληνες ασθενείς αναγκάζεται να διαφοροποιήσει τη θεραπεία του, αραιώνοντας τη συχνότητα λήψης φαρμάκου, ώστε να διαρκέσει περισσότερο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράζει φάρμακα.
 
Το 60% των χρονίως πασχόντων αντιμετωπίζουν οικονομικούς περιορισμούς ή λίστες αναμονής στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες Υγείας.
 
Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 30% τις επισκέψεις τους σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά την τριετία 2011 – 2013.
 
Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες τους για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατά την τριετία 2011 – 2013.
 
Το επίπεδο της αυτοεκτίμησης της υγείας των χρονίως πασχόντων έχει μειωθεί κατά 60% από το 2012.
 
Και σα να μην έφθαναν αυτά οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι το 2014 να θεραπευτούν με 371 εκατ. ευρώ λιγότερα καθώς τόσο θα μειωθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Από 2,371 δις που θα κλείσει το 2013, το 2014 θα πέσει στα 2 δις ευρώ κάνοντας ασθενείς, φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακοποιούς αλλά και γιατρούς να κάνουν έκκληση να μην πέσει η δαπάνη κάτω από 2,25 δις ευρώ. 
 
" Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να το δεχθεί. Όταν μάλιστα το προσδόκιμο επιβίωσης σταδιακά μειώνεται στη χώρα μας, από τα 81 έτη που ήμασταν πέσαμε στα 78 έτη" επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρησιακών Ελλάδος Κώστας Φρουζής. 
 
"Θα είναι ντροπή  να έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην μπορούμε να βρούμε φάρμακα" σημείωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος.

Η τραγική πραγματικότητα και η κατάρρευση των συγκυβερνώντων


20131116-171038.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Όπως και η λαϊκή μούσα επιβεβαιώνει ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Προτού να περάσει πολύς καιρός λοιπόν, η τραγική κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα προσγείωσαν ανωμάλως τον Αντώνη Σαμαρά, που αιθεροβατούσε στα επικοινωνιακά του τεχνάσματα τύπου «Success Story» κ.λ.π. Δυστυχώς οι πραγματικότητες της ελληνικής ζωής δεν αφήνουν
περιθώρια για αυταπάτες, ενώ και η τρόικα με πολύ ωμό τρόπο υπενθυμίζει στο κυβερνητικό μόρφωμα Σαμαρά-Βενιζέλου, ότι είναι σιδηροδέσμιοι των μνημονίων που έχουν υπογράψει. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του βυθισμένοι στις πολιτικές τους παραισθήσεις, πίστευαν πρό ενός χρόνου, ότι αν κατόρθωναν να σταθούν μέχρι τις γερμανικές εκλογές, θα ξεπερνούσαν τους υφάλους που είχαν μπροστά τους και θα διέφευγαν τον κίνδυνο πολιτικής ανατροπής τους. Εκτιμούσαν ότι η σιδηρά κυρία της Ευρωζώνης Άνγκελα Μέρκελ, απεξαρτημένη απο το εσωτερικό κόστος των γερμανικών εκλογών, θα υλοποιούσε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που σιωπηρά είχε υποσχεθεί στους κυβερνητικούς μας εταίρους. Η πραγμάτωση αυτής της προσδοκίας, θα άλλαζε άρδην την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, προξενώντας τον αναπτυξιακό αναπροσανατολισμό της. Γεγονός που θα διευκόλυνε την επάνοδο της χώρας στις αγορές και την επαγόμενη υλοποίηση – σε ένα νέο αναπτυξιακό κλίμα – επενδύσεων, οι οποίες θα δρομολογούσαν την έξοδο της χώρας απο το φάσμα της θανατηφόρας ύφεσης. Δυστυχώς οι ευσεβείς αυτοί πόθοι του Αντώνη Σαμαρά, διαψεύδονται οικτρά. Αν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε κάθε τόνο τονίζει την οδηνηρή ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους, οι ιέρακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνούνται μετ΄επιτάσεως κάθε κουβέντα γύρω απο αυτό και παραπέμπουν τις όποιες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος, για μετά τις Ευρωεκλογές.
Ο επίτροπος Όλι Ρέν τις προηγούμενες μέρες επικύρωσε τις αρνητικές διαθέσεις των ευρωπαίων εταίρων για το ελληνικό χρέος. Γεγονός ολέθριο για την εθνική μας οικονομία, που πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις ευρωεκλογές η ελληνική οικονομία θα σύρεται με τον επιθανάτιο ρόγχο στα χείλη. Η αρνητική στάση όμως της τρόικας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αμβλύνει την επίταση της εξοντωτικής λιτότητας, που αξιώνει για τον ελληνικό λαό. Και ενώ το ΔΝΤ και οι ιέρακες της ευρωζώνης δίστανται μεταξύ τους στην ανάληψη δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους, ομονοούν πλήρως !!! στην επιβολή σκληρών και ανάλγητων μέτρων, που εξαθλιώνουν τον μαρτυρικό ελληνικό λαό. Συνεπώς κάθε προσπάθεια της παραδομένης ελληνικής κυβέρνησης, για μια πιο μετριοπαθή δημοσιονομική αντιμετώπιση απο τους δανειστές μας, κρίνεται αλυσιτελής. Η τραγική αυτή όμως πραγματικότητα για την πορεία του ελληνικού χρέους, έχει προξενήσει πολιτική παράλυση στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ παράλληλα τους εχει συσπειρώσει σε έναν απέλπιδα αγώνα πολιτικής επιβίωσης. Έσι πέρα απο την κοινή αρνησή τους για λήψη νέων οριζόντιων μέτρων και στην πρόσφατη –καθυστερημένη για ενάμισυ χρόνο – προγραμματική τους συμφωνία, χαράζουν κοινή γραμμή πολιτικής άμυνά τους. Προφανώς και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι έχουν συνειδητοποιήσει την κοινή τους πολιτική μοίρα, σε ένα κυβερνητικό σκάφος που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια.
Πάραυτα η πολιτική προσέγγιστη των δυο εταίρων δεν έγινε στο μεσοδιάστημα όπως υπαγορεύει η λογική, αλλά καταφανώς το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος – εν είδει πολιτικής ομηρίας – αφομειώθηκαν ταπεινωτικά απο την Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική αυτή υποτέλεια του ΠΑΣΟΚ, δεν αντικατοπτρίζει μόνον την εκλογική του συρρίκνωση, αλλά και την τραγική ανάγκη του αρχηγού του Ευάγγελου Βενιζέλου να τύχει της πολιτικής κάλυψης της Νέας Δημοκρατίας, έναντι της δυνητικής εμπλοκής του σε ξεταστικές επιτροπές και δικαστικά βάσανα, που ανακινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανή εξέλιξη που ήδη την είδαμε στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ και τώρα έρχεται σαν εφιάλτης για τον κ-ο Βενιζέλο, στην υπόθεση των υποβρυχίων. Συνεπώς εκ των πραγμάτων αναφαίνεται ότι ο Β. Βενιζέλος είναι πολιτικά όμηρος της «Νέας Δημοκρατίας», παρά κυβερνητικός εταίρος !!! Απο την μια η τραγική εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στην υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και απο την άλλη η αγωνία του κ-ου Βενιζέλου για την έγκλησή του στην υπόθεση των υποβρυχίων, εξαναγκάζουν το ΠΑΣΟΚ στην ταπεινωτική πολιτική ομηρία της «Νέας Δημοκρατίας». Ενώ του αποστερούν με την οδυνηρή δημοσκοπική του κατάρρευση, την δυνατότητα να διαδραματίσει ρόλο μπαλαντέρ στο υπο αναμόρφωση πολιτικό μας τοπίο. Πρός επίρρωση άλλωστε αυτής της εκτίμησης έρχεται και το εξής γεγονός. Ενώ αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου είχε προσφέρει χλιαρή στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην απαξιωτική πολιτικά προκλησή του απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για το θέμα των υποβρυχίων, εκ των υστέρων έσπευσε να τον καλύψει ολοσχερώς. Καταλύτης σ΄αυτή την μετατόπιση δεν ήταν μόνο η πιεστική αξίωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η παροχή σοβαρών πολιτικών ανταλλαγμάτων στην Νέα Δημοκρατία. Τα οποία εξάλλου αποτυπώθηκαν στην προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων. Δυστυχώς η άκαμπτη στάση των δανειστών μας επανέφερε με οδυνηρό τρόπο τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο στην σκληρή πολιτική μας πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρώντας ένα παραπέτασμα καπνού πρός την κοινή γνώμη, επεχείρησε τις προηγούμενες μέρες πολιτικούς τακτικισμούς, διοχετεύοντας στους ιέρακες της Ευρωζώνης, ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα δεν θα περάσουν απο την Βουλή και ότι αν πιεστεί αφόρητα θα προφύγει σε εκλογές, που προφανώς θα επιφέρουν την κατάρρευσή του. Τελικά όμως ενώ αποδέκτες αυτής της απειλής ήταν οι ιέρακες της ευρωζώνης, αυτός που πραγματικά τρομοκρατήθηκε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος !!! Διότι γνωρίζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις δημοσκοπικές του επιδόσεις, αντελήφθη ότι οδεύει σε πολιτική πανωλεθερία. Έτσι η σφοδρή αντίδραση του Βενιζέλου στον Σαμαρά, αλλά και η σταθερή στάση των δανειστών μας, ότι δεν υποχωρούν στις αξιώσεις τους, εξανάγκασαν τον πρωθυπουργό να υπαναχωρήσει στην απειλή του για εκλογές. Τελικώς Α. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος θα συρθούν μαρτυρικά μέχρι της αναμενόμενης σύντομα εξάντλησης, του εναπομείναντος πολιτικού τους κεφαλαίου, οπότε και θα πάμε εξ ανάγκης – «ατύχημα» στην Βουλή- σε εκλογές, που είναι και η αδήριτη σήμερα πολιτική επιταγή του ελληνικού λαού.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
http://www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Πού να βρεις την Λογική στον ευλογημένο αυτόν τόπο μας;»..Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κάτι τέτοιες μέρες δύσκολες, απέραστες, σιωπηλές και επικίνδυνες γυρίζει ο νους, ανακαλούν οι μνήμες ανθρώπους όπου στα δύσκολα στάθηκαν στο ύψος της ιστορίας και απέτρεψαν εθνικές καταστροφές... Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές εθνικής παλιγγενεσίας


«Τους πολιτικούς δεν τους παραγγέλνεις στον μαραγκό να σ’ τους φτιάξει με το σκεπάρνι. Γεννιούνται. Δεν μαθαίνουν. Νέος έβλεπα τους άντρες να τσακώνονται συνεχώς του σκοτωμού σε κάθε καφενέ για ασήμαντη αφορμή και έλεγα «είναι η φτώχεια». Έκανα λάθος. Εργάσθηκα σκληρά να αυξήσω το εισόδημα και, άμα τους ανέβασα θεαματικά το επίπεδο της ζωής, χειρότεροι οι τσακωμοί. Στα καλά καθούμενα άγριος πάλι ο Διχασμός. Λες να μαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων; Πώς κινάει η Ιλιάδα; Με έναν τσακωμό, έναν θυμό: ο Βασιληάς τσακώνεται με το πρωτοπαλλήκαρό του μπροστά στην Τροία «δό μου τη Χρησηΐδα» « όχι παρ’ τη Βρησηΐδα» και τους παίρνει στο φαλάγγι ο εχθρός. Για ένα τίποτε ο ελληνικός χαμός. Γι’ αυτό εργάσθηκα σκληρά και έδωσα τόπον στην οργή να ενωθούν οι Έλληνες. Εδώ απέτυχα.»


Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται.

''Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να φοβούμεθα τις επιτυχίες και όχι τις συμφορές, γιατί οι συμφορές ενώνουν, ενώ οι επιτυχίες, με τον φθόνον που προκαλούν, διχάζουν.

Κάθε δέκα χρόνια η Ελλάδα κλωτσάει την τύχη της.



Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα

Στον τόπο μας, έχομε την συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνομε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες.

Δεν αλλάζει εύκολα ο άνθρωπος. Είναι οι συνθήκες που αλλάζουν και μας αναγκάζουν να προσαρμοζόμαστε στις νέες πραγματικότητες. Η πείρα του παρελθόντος απλώς βοηθάει σ’ αυτή την προσαρμογή.


...Απὸ πεποίθηση εἶμαι ὀπαδὸς τοῦ μέτρου, ποὺ ἀποτελεῖ τὴν βάση τῆς φιλοσοφίας τοῦ Ἀριστοτέλη. Δὲν ἀγνοῶ ὅμως καὶ τὸν Πλάτωνα, πού μᾶς διδάσκει ὅτι γιὰ νὰ πραγματοποιηθοῦν μεγάλα ἔργα, χρειάζεται καὶ ὁραματισμός. Προσωπικὰ πιστεύω στὶς μεγάλες δυνατότητες καὶ συνεπῶς στὸν ἱστορικὸ ρόλο τῆς Εὐρώπης. Γι' αὐτὸ καὶ ἀγωνίστηκα ἐπὶ δεκαοκτὼ χρόνια νὰ ἐντάξω τὴν χώρα μου στὴν Εὐρωπαϊκὴ Κοινότητα...

Εἶναι θλιβερὸ φαινόμενο νὰ βλέπουμε ἀνθρώπους νὰ μὴν ἔχουν ἐμπιστοσύνη στὸν ἑαυτό τους καὶ στὴν ράτσα τους. Κανένας λαὸς μὲ ἱστορικὴ συνείδηση, φορέας ἑνὸς πολύχρονου πολιτισμοῦ, δὲν ἀπορροφᾶται ἀπὸ ἄλλους, ὅσο πολυπληθέστεροι καὶ πλουσιότεροι καὶ ἂν εἶναι. 



«Ο τόπος μας πάσχει από αθεράπευτη πολιτική ανεπάρκεια. Μήπως χρειάζεται και άλλη απόδειξη για το σημερινό μας κατάντημα; Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος ώστε να θεωρείται επικίνδυνος για το μέλλον του τόπου, ενώ ο Λαός μας, ένας Λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. Πού να βρεις την Λογική στον ευλογημένο αυτόν τόπο μας;» Απλός βουλευτής, μόλις 39 ετών, στο κατώφλι του Εμφυλίου 


Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά αποστολή.»


Κωνσταντίνος Καραμανλής   1907-1998

 Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 1955 έως τον Νοέμβριο του 1963 και από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Μάιο του 1980. Διετέλεσε δυο φορές πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Την πρώτη φορά από τον Μάιο του 1980 έως τον Μάιο του 1985, οπότε και τον διαδέχθηκε ο Χρήστος Σαρτζετάκης και την δεύτερη από τον Μάιο του 1990 έως τον Μάρτιο του 1995.



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1961 ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Αμαλία Καραμανλή (μετέπειτα Μεγαπάνου),

..''.Ήταν Έλληνας. Αληθινός. Έκανε αυτό που έπρεπε. Όχι ότι τον συνέφερε. Άκουγε πολύ και μετά έπραττε. Μπορεί να σου απέκοπτε την κεφαλή (επειδή διαφωνούσες μαζί του) αλλά
σε είχε ακούσει".....

Δεσποινίς Αμαλία Κανελλοπούλου… Όμορφη εκπρόσωπος μιας Ελλάδας αρχοντιάς και όχι πλούτου. Αξιαγάπητη κυρία Αμαλία Καραμανλή…
 ( απο ''Αμαλία, η κυρία στο πλευρό του Κ. Καραμανλή''της ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ)http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=22633
http://dialliospage.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9214.html

"ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ 1973" - ΑΠΌΨΕΙΣ ....ΈΝΘΕΝ ΚΑΙ ΈΝΘΕΝ : Νο 1 - Η Μαρία ....η εκφωνήτρια και ο Άντωνις ....ο τηλε-βιβλιοπώλης.‏


"ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ 1973" - ΑΠΌΨΕΙΣ ....ΈΝΘΕΝ ΚΑΙ ΈΝΘΕΝ : Νο 1 - Η Μαρία ....η εκφωνήτρια και ο Άντωνις ....ο τηλε-βιβλιοπώλης.

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

==Η Μαρία η εκφωνήτρια: 
ΤΌΤΕ ....εδώ πολυτεχνείο ....εδώ πολυτεχνείο



....και ΤΏΡΑ ....ο "Μπαμπούλας της δραχμής ! 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63089349 -Video ).
....κάντε τις θυσίες που σας ζητάνε τώρα μακ@κες ....εμείς της γενιάς του πολυτεχνείου δεν έχουμε πρόβλημα ....έχουμε "υπερ-αποθεματοποιήσει"....για τα παιδιά μας ρε μ@λάκες ....τι κι' αν πεινάνε τα δικά σας!

Ο ραδιοσταθμός ....του Ν. Χριστοδουλάκη ....σημερινού συμβούλου του Μ. Σάλλα !


==Ο Άντωνις για το "Πολυτεχνείο": 
"....το Πολυτεχνείο ....είναι ".... ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα...."

ΑΔΩΝΙΣ: Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο

Ε ! Όχι κι' έτσι κε. Μπομπούκο....




Ακολουθεί ο κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.(Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες )

1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).

3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.

4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».

5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.

6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».

7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.

8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.

9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρθένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.

10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).

11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.

12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.

14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.

15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.

16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.

17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.

21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτιλής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.

22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.

23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικοπόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.

24.Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΎ ΓΝΩΣΤΌΣ ....ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ

[ ΒΟΥΛΗ 03_12_96 ΔΑΜΑΝΑΚΗ [ σελ. 25 & 34 στο pdf] ]

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός ):Ο κ. Καρατζαφέρης έχει το λόγο. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Πριν προχωρήσω στην εξέταση του άρθρου, θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να αρχίσω με την εξέταση του συμφώνου αυτoύ με την Κύπρο. 'Ακουσα τις διευκρινίσεις σας, οι οποίες δόθηκαν και οι οποίες βέβαια ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτά που ακούστηκαν το πρωί στο PRESS ROOM. Καταβαλαίνω βέβαια, ότι θα περάσατε ώρες αγωνίας τηλεφωνικώς σήμερα για να μπορέσετε να εκτιμήσετε αυτό το πράγμα. 'Εχω να σας πω μόνο, ότι η επιδρομή του κ. Ροζεστάϊν Ροζάκη γίνεται καθημερινώς πιο εμφανής και θα φθάσει κάποια μέρα να σας ενοχλεί ίσως και σε θέματα του Υπουργείου σας. 

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ:Κύριε Πρόεδρε, τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:'Οσον αφορά τώρα το θέμα. Εμένα μου θύμισε εκείνη τη μακάβρια ιστορία...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Πααγιώτης Ν. Κρητικός): Παρακαλώ, κύριε συνάδελφε, επί του νομοσχεδίου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επί του νομοσχεδίου ομιλώ, κύριε Πρόεδρε, και παρακαλώ, αν θέλετε, κρατήστε την ευθιξία σας.

..............…………………………………………………………………………………………………………

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λουκάς Αποστολίδης): Η συνάδελφος κα Δαμανάκη έχει το λόγο.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην 'Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη "κύριο Ροζενστάιν".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ: Δεν υπάρχει ρατσισμός, κυρία Δαμανάκη, προς Θεού!

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι οι συνάδελφοι έχουν ονόματα και το Προεδρείο πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και ο κ. Καρατζαφέρης εν πάση περιπτώσει μπορεί να τα λέει αυτά από το κανάλι του, αλλά στο Κοινοβούλιο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Λογοκρισία θα κάνετε;


ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΉ ΥΠΌΚΡΟΥΣΗ:

ΕΛΛΗΝΆΚΟ ή ΈΛΛΗΝΑ ή ΕΛΛΗΝΑΡΆ -ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ- ....ΟΙ ΥΠΕΡ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΈΝOI ΈΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ....ΓΙΑ ΔΏΔΕΚΑ ΓΕΝΙΈΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ....ΕΣΎ ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΗΜΈΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ ....ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ....ΌΤΑΝ ΣΟΥ ΑΡΠΆΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΤΑΦΎΓΙΟ ....ΤΟ ΣΠΊΤΙ;

Παύλος Σιδηρόπουλος - Κάποτε θα'ρθουν, "....Έχε το νου σου στο παιδί .....υπερασπίσου το παιδί ....γιατί αν γλυτώσει το παιδί ....υπάρχει Ελπίδα" !!!!


http://www.triklopodia.gr/2013/11/1973-1.html