Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΝΟΥΝ 150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ‏


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 147.600 ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους για να αγοράσει γραβάτες και φουλάρια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Εν μέσω κρίσης και με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή 
Ένωση, κάποιοι ανεγκέφαλοι του κρατικού μηχανισμού, που διαχειρίζονται τις τύχες και το χρήμα του ελληνικού λαού, αποφάσισαν, έτσι για πλάκα, να διαθέσουν το ποσό αυτό για να αγοράσουν μεταξωτές γραβάτες και φουλάρια τα οποία θα δωρίσουν στις αντιπροσωπείες των 28 κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης για λόγους εθιμοτυπικούς.

Την ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, η ανεργία καλπάζει κοντά στο 30%, τα εισοδήματα έχουν πέσει έως και 70% και η φορολογία έχει ανέβει τρεις φορές επάνω, σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο, το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να σκορπάει χρήματα για φιέστες και πανηγυράκια τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν σε τίποτα, αλλά αντίθετα προκαλούν τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται καθημερινώς.

Όπως βλέπετε και από το έγγραφο της σχετικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα NEWSBOMB, είναι εξόχως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του υπουργείου που σκέφτηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση και να διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσό, προφανώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματική αγορά αφού τα 147.600 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για να ντύσεις τρία συντάγματα πεζικού!

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη συγκυρία θα έπρεπε να διατεθούν πολύ λιγότερα χρήματα, αφού πρώτα γίνει η κατάλληλη έρευνα αγοράς και τα χρήματα που περισσεύουν να διατεθούν για άλλες προτεραιότητες του ελληνικού κράτους. Εκτός πια και αν δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και εξακολουθούν να γίνονται φωτογραφικοί διαγωνισμοί για ημετέρους και κουμπαροξάδερφα.

Σε αντίθετη περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει μια πειστική απάντηση στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Πώς υπολόγισαν το ποσό των 147.000 ευρώ;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ένας πρόχειρος υπολογισμός αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος του παραλογισμού ή της σκοπιμότητας.

Αν για παράδειγμα, κάθε αποστολή αξιωματούχων και υπουργών των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελείται από 30 άτομα, τότε πρόκειται για περίπου 810 άτομα στο σύνολο. Μια μικρή έρευνα αγοράς στο χώρο της ένδυσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι οι τιμές χονδρικής όταν αγοράζεις τόσο μεγάλες ποσότητες πέφτουν κατά πολύ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, οι καλές μεταξωτές γραβάτες κοστίζουν στη χονδρική 13-15 ευρώ, ενώ γύρω στα 15 ευρώ κοστίζει ένα μεταξωτό, μεσαίας κατηγορίας, φουλάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση της εφημερίδας στον κ. Κώστα Μαρούση, έμπορο ειδών ένδυσης για το πόσο θα πληρώσει κάποιος αν παραγγείλει 810 γραβάτες και 810 φουλάρια, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Μόνο 24.300 ευρώ!

Επιπλέον, το ποσό αυτό αναμένεται να κατέβει ακόμα περισσότερο αφού υποτίθεται ότι θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός και θα επιλεχθεί ο προμηθευτής που θα δώσει τις χαμηλότερες τιμές.

Άραγε ποια «οικονομική διάνοια» αποφάσισε ότι πρέπει να διατεθούν κοντά στα 150.000 ευρώ;

ΟΙ 17 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 10.6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ‏ ...


Δείτε το Mega και άλλους 17 ολιγάρχες

που χρωστούν 10.6 δις (και είναι ανέγγιχτοι)

H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που 
αντιμετωπίζει η χώρα μας…

Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια πλέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα

Στο Βέλγιο ή Ολλανδία)

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας. Γι΄ αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων!

….κι ύστερα αυτό το κράτος χωρίς ντροπή βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ανέργου για 735 ευρώ…!!!!! Τι κοινωνία έχουμε γίνει που δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;

makeleio.gr
ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr/2013/10/17-106.html

Ποιός είπε εντέλει το “ΟΧΙ”; Ο Μεταξάς ή ο λαός;


20131026-185118.jpgΤο “μεγάλο” ερώτημα που τίθεται κάθε επέτειο. Ένα ερώτημα που ήδη έχει απαντηθεί από τον ίδιο τον Μεταξά και όμως συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης κάθε χρόνο, με έντονη την ιδεοληπτική λίγδα του διχασμού που μαστίζει τον Ελληνισμό. Αυτό ακριβώς εξηγεί την ιστορική αγνωσία που επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στους Έλληνες. Που κρύβουν έντεχνα τα πραγματικά γεγονότα γιατί είναι κόλαφος για τους μετέπειτα (αλλά και διαχρονικούς) εξουσιαστές του Ελληνισμού, που δεν πρέπει να μάθει. Πρέπει μόνο να γνωρίζει ότι του λένε στο κόμμα ή στην γιάφκα. Πρέπει να μεγαλώνει με αδελφοκτόνο φανατισμό και φοβικά σύνδρομα τερατολόγων για να μην βλέπει ποτέ τον πραγματικό εχθρό, τον πραγματικό απατεώνα. Να νομίζει ότι η “νέα τάξη πραγμάτων” είναι δημιούργημα τερατόμορφων…
σιωνιστών, να πιστεύει ότι ο Λένιν ήταν “μέγας επαναστάτης”, οι μεν να θεωρούν τον Μεταξά “τρομερό φασίστα”και να πετούν πέτρες στους άλλους που τον θεωρούν “τεράστιο πατριώτη”! Όλα αυτά θα λυνόντουσαν εάν υπήρχε μία απλή παράθεση των ιστορικών γεγονότων, χωρίς κανένα χρώμα. Πως όμως θα πωλούσε ο Σημίτης την Ελλάδα στους Γερμανούς εάν τα Ελληνόπουλα διδάσκονταν τις θηριωδίες του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Κεμάλ κατά του Ελληνισμού; Αντίθετα, ο Χίτλερ έπρεπε να παρουσιάζεται ως “φιλέλληνας” και η Σμύρνη ως “συνωστισμός” από τα προδοτικά απόβλητα της εξουσίας. Πως θα θησαύριζε η ντόπια προδοτική και εθνοκτόνος ελίτ εάν ο Έλληνας δεν πίστευε ότι για όλα φταίει ο “καπιταλισμός ή ο Σιωνισμός” αλλά ποτέ ο Προβόπουλος;
Πόσο “μάγκας” θα ένιωθε ο “ξέρεις ποιός είμαι ‘γω” ελληναράς πασοκωστόπουλος εάν διδασκόταν ότι Αρμένιοι και Εβραίοι κυνήγησαν και εκτέλεσαν μέχρις ενός τους εμπνευστές της γενοκτονίας τους ενώ εμείς δεν πειράξαμε τρίχα Γερμανού, Σκοπιανού, Αλβανού ή Βόσνιου γιατί σφαζόμασταν μεταξύ μας; Πόση οργή θα ένιωθαν τα εγγόνια του μετώπου εάν μάθαιναν ότι οι δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών χωρίστηκαν έντεχνα σε “εθνικόφρονες” και “κομμουνιστες” οδηγώντας την αλληλοεξόντωση και την “επόμενη μέρα”; Γεμάτη και αυτή με Σημίτηδες, Χριστοφοράκους, Παγκάλους, Βουλπιώτηδες, Ράλληδες κλπ…
Πόσο θα άλλαζε η κοινωνία εάν μάθαιναν ότι τον Βελουχιώτη τον σκότωσαν παρέα “Κομμουνιστές και Εθνικόφρονες”; Φευ. Την εξουσία την βολεύουν οι Μελιγαλάδες και όχι οι Γοργοπόταμοι.
Την απάντηση λοιπόν για το ποιός είπε το “ΟΧΙ”, ποιός έφτιαξε τη “Νέα Τάξη” και όλα τα συναφή, την δινει ο ίδιος ο Μεταξάς. Εάν το είχαν διδάξει όμως στα σχολεία, σήμερα δεν θα υπήρχε μνημόνιο. Διαβάστε:ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΣΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πάνω σε τοίχο έπεσε ο Σαμαράς μιλώντας στη Μέρκελ.


Τι είπαν στο τετ α τετ Σαμαράς – Μέρκελ


Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η συνάντησή Σαμαρά – Μέρκελ διήρκεσε περί τα 20 λεπτά και όμως αναφέρουν πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι έλληνες δεν αντέχουν και άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, το θέμα του χρέους πρέπει να διευθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, δίνοντας έτσι και το στίγμα του πλαισίου συζήτησης που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Ελλάδα ....

...είναι στο Μνημόνιο και θα πρέπει να τηρήσει απαραιτήτως τα συμφωνηθέντα.

Η απάντηση της καγκελαρίου δεν ικανοποίησε τον κ. Σαμαρά ο οποίος τόνισε για μια ακόμη φορά πως ο λαός δεν αντέχει άλλο, ενώ επεσήμανε για πρώτη φορά τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Το μόνο που δέχτηκε να συζητήσει η κ. Μέρκελ ήταν τελικά το χρονοδιάγραμμα, βάζοντας έτσι τη συζήτηση στον… πάγο!

Στο περιθώριο των συνόδων στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είδε και τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

«Ψίθυροι» για την παρουσία Στουρνάρα

Σε μια κίνηση ισχυρού πολιτικού συμβολισμού ο κ. Σαμαράς πήρε για πρώτη φορά μαζί του στη σύνοδο του ΕΛΚ τον υπουργό ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα.
Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στο ΕΛΚ είναι από μόνη της είδηση και η κίνηση υποδηλώνει πολλά, γεγονός που τροφοδοτεί σενάρια για ενδεχόμενη αξιοποίησή του σε ευρωπαϊκή θέση.
Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε κάποια στιγμή μετά τις καθορισμένες συναντήσεις του πρωθυπουργού ήταν πως ο Α.Σαμαράς επιθυμούσε να έχει μαζί του τον υπουργό οικονομικών για την περίπτωση που η Α.Μέρκελ του ζητούσε νούμερα. Παρουσίες τρίτων όμως δεν συνηθίζονται στις τετ-α-τετ συναντήσεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ενώ και το πρόβλημα των αριθμών θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα απλό σημείωμα.
Ο πραγματικός λόγος της παρουσίας του Γ.Στουρνάρα στο ΕΛΚ, είναι πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να παρουσιάσει στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, το ΕΛΚ, τον άνθρωπο που προορίζει να καταλάβει τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, από τη νέα της θητεία μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Γ.Στουρνάρας, εκτιμούν κύκλοι των Βρυξελλών, είναι ένα πρόσωπο διακομματικής αποδοχής, τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στα κοινοτικά, από την εποχή ακόμα που η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Τι συζητήθηκε στη Σύνοδο
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Συνόδου Κορυφής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά έχει η συζήτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, η συζήτηση επιεκντρώνεται στην άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ώστε να τεθούν σε λειτουργία, από 1ης Ιανουαρίου 2014, η Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ταμείο Εγγύησης για τους Νέους.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, επί τη βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στόχος είναι να διπλασιαστούν τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΤΕπ για δανεισμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική διάσταση της κρίσης και στο πρόβλημα της ανεργίας.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα κυριαρχήσει τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, το θέμα έχει αναβαθμιστεί, κυρίως μετά τα τραγικά γεγονότα της Λαμπεντούζα. Οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι έχει διευρυνθεί η ομάδα των χωρών που ζητούν λήψη μέτρων για την πρόληψη παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Κροατία ζητούν την ενίσχυση της Κοινοτικής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων (Frontex) και τη σύσταση μιας ειδικής Ομάδας Δράσης για την παράνομη μετανάστευση, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην ομάδα των χωρών αυτών, ενδέχεται να προστεθεί και η Γαλλία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Την άλλη εβδομάδα εκδίδεται το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Την άλλη εβδομάδα εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα  για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ανακοίνωσε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος,  στους διοικητικούς υπαλλήλους του της Κεντρικής Υπηρεσίας υπουργείου Παιδείας,  στην εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940».
«Δεν μπορεί να λειτουργήσουμε, και δεν μπορεί να γνωρίζουμε τις αβελτηρίες  τα κενά του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος εάν  δεν έχουμε ένα Εκπαιδευτικό Σύστημα που να αξιολογείται διαρκώς», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος ΚΑΙ ΣΗΜΕΊΩΣΕ: «Ετσι θα βελτιώσουμε το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα γιατί έτσι θα αυτό βελτιωθούμε. Θα ξέρουμε ποιοι από εμάς πόσο , πότε χρειάζονται επιμόρφωση θα επιβραβεύονται αυτοί οι οποίοι προχωράν χωρίς να τιμωρούνται οι υπόλοιποι».




Φωτό:Αρχείο eurokinissi

http://www.essos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgos-allh-ebdomada-ekdidetai-pd-axiologisi-ekpaideytikon

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ



Τετάρτη βράδυ, 30 Οκτώβρη

Τώρα, μια στιγμή έξω από τη ζάλη, προσπαθώ να ση­μειώσω όσα θυμάμαι από τη νύχτα του περασμένου Σαββά­του, Έχω την εντύπωση πώς πρόκειται για αναμνήσεις χρόνων:

Νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή (26-27).

Κατά τη μία μου τηλεφώνησαν την είδηση του Στεφάνι : Μια συμμορία ελλη­νική μπήκε στο αλβανικό έδαφος και χτυπήθηκε με τους 'Ιτα­λούς κατά τα μέρη της Βίγλιστας. Δύο μπόμπες στην κατοι­κία του 'Ιταλού διοικητή στους  Αγίους Σαράντα. Οι δράστες, λένε οι Ιταλοί, είναι Έλληνες ή  Άγγλοι κατάσκοποι. Ο Νικολούδης είναι στην ιταλική πρεσβεία πού έχει δεξίωση, ύστερα από την πρεμιέρα μιας όπερας του Πουτσίνι στο «Βασιλικό». Είπα να τον ειδοποιήσουν αμέσως. Οι διαψεύσεις βγήκαν τη νύχτα, καθαρές και ξάστερες.  Ο Νικολούδης μου διηγήθηκε πώς ο ίδιος ό σινιόρ Γκράτσι τον οδήγησε στο τηλέφωνο, και, όταν τέλειωσε, τον ρώτησε : «Mauvaises nouvelles?» (μετ. Άσχημα νέα;). Τ’ αποκρίθηκε: «Rien d'extraordinaire» (μετ. Τίποτα το εξαιρετικό), κι έφυγε μετά πέντε λεπτά για να πάει στον πρόεδρο.

Κυριακή πρωί, 27.

 Στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συζητούμε ατέλειωτα και ζυγιάζουμε τις φράσεις της απάντησης μας σε μια νότα γερμανική εξαιρετικά "θυμωμένη και πικρόχολη, πού διαμαρτύρεται για τη δημοσίευση στις εφημερίδες του λόγου του Churchill προς τους Γάλλους.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος, πού πρέπει να την εγκρίνει, έχει ξεκινήσει. βλέπουμε το αυτοκίνητο του να βγαίνει από την καγκελόπορτα του Υπουργείου. Ο Παπαδάκης αρπάζει το χαρτί, τρέχει από την αριστερή πόρτα και στάματα το αυτο­κίνητο πού είχε στρίψει προς τους  Αμπελοκήπους. Πίσω στάματα όλη ή κίνηση. μοτοσικλέτες, μεγάλα κίτρινα μπούσια, ποδήλατα. Ό Μέλας, νευρωμένος, ψιθυρίζει : «Ωραία, ωραία ! Ένας υπάλληλος του 'Υπουργείου Εξωτερικών στάματα το αυτοκίνητο του προέδρου, μ' ένα χαρτί στο χέρι.  Όλος ο κόσμος θα πει πως είναι το ιταλικό τελεσίγραφο, πώς εκηρύχθη ο πόλεμος».

Δευτέρα, 28.

Κοιμήθηκα δύο το πρωί, διαβάζοντας Μακρυ­γιάννη. Στις τρεις και μισή μια φωνή μέσα από το τηλέφωνο με ξύπνησε :

« Έχουμε πόλεμο.» Τίποτε άλλο, ό κόσμος είχε αλλάξει. Η αυγή, πού λίγο αργότερα είδα να χαράζει πίσω από τον Υμηττό, ήταν άλλη αυγή : άγνωστη. Περιμένει ακό­μη εκεί πού την άφησα. Δεν ξέρω πόσο θα περιμένει, άλλα ξέρω πώς θα φέρει το μεγάλο μεσημέρι.

Ντύθηκα κι έφυγα αμέσως. Στο Υπουργείο Τύπου δυό-τρεις υπάλληλοι. Ο Γκράτσι είχε δει τον Μεταξά στις τρεις. Του έδωσε μια νότα και του είπε πως στις 6 τα ιταλικά στρα­τεύματα θα προχωρήσουν. Ο πρόεδρος του αποκρίθηκε πώς αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, και όταν έφυγε κάλεσε τον πρέσβη της 'Αγγλίας.

Αμέσως έπειτα με τον Νικολούδη στό Υπουργείο Εξω­τερικών. Ο πρόεδρος ήταν μέσα με τον πρέσβη της Τουρκίας. Στο γραφείο του Μαυρουδή, ο Μελάς έγραφε σπασμωδικά ένα τηλεγράφημα. Ο Μαυρουδής μέσα στο παλτό του σαν ένα μικρό σακούλι. Διάβασα τη νότα του Γκράτσι. Ο Γαφος καί ό Παπαδάκης τηλεφωνούσαν. Καθώς ετοίμαζα το τη­λεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, μπήκε ο Τούρκος πρέσβης για να ιδεί τη νότα και σε λίγο ο πρόεδρος με όψη πολύ ζωντανή.

Έπειτα άρχισαν να φτάνουν οι υπουργοί, χλωμοί περισσότερο ή λιγότερο, καθένας κατά την κράση του. Το υπουργικό συμβούλιο κράτησε λίγο. Ό Μεταξάς πήγε αμέσως στο γραφείο του κι έγραψε το διάγγελμα στο λαό. Το πήραμε και γυρίσαμε στο Υπουργείο Τύπου. Μέσα από τα τζάμια του αυτοκινήτου, ή αυγή μ' ένα παράξενο μυ­στήριο χυμένο στο πρόσωπο της. Έγραψα μαζί με τον Νικολούδη το διάγγελμα του βασιλιά. Καμιά δακτυλογράφος ακόμη. πήγα σπίτι μια στιγμή και το χτύπησα στη γραφο­μηχανή μου. Η Μαρώ μου είχε ετοιμάσει καφέ. γύρισα στο Υπουργείο καθώς σφύριζαν οι σειρήνες. . .

Στη γωνιά Κυδαθηναίων μια φτωχή γυναίκα με μια υστερική σύσπαση στο πρόσωπο.

Τώρα όλοι ήταν μαζεμένοι στα υπόγεια της «Μεγάλης Βρετανίας». Ο βασιλιάς, με ύφος νέου αξιωματικού υπό­γραψε το διάγγελμα του και φύγαμε.

Τηλεφώνησα στο τηλεγραφείο να σταματήσουν τα τηλεγραφήματα και των Γερμανών ανταποκριτών. Οι υπάλληλοι εκεί είναι ακόμη ουδέτεροι. Δεν μπορούν να πιστέψουν τη φωνή  μου :

- Είστε βέβαιος; και των Γερμανών;
- Και των Γερμανών, είπα.
- Τί δικαιολογία να δώσουμε; Δεν έχω καιρό για συζητήσεις :
-  Πέστε τους πώς είναι χαλασμένα τα σύρματα με το Βερολίνο, κι αν φωνάζουν πολύ στείλτε τους σ’ εμένα.

. . . Πήρα και έδωσα το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν μας και κατέβηκα στους δρόμους για να ιδώ τα πρόσωπα. Το πλήθος έσπαζε τα τζάμια των γραφείων της «'Αλα Λιτόρια».

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 73 ΧΡΟΝΙΑ: Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΓΚΡΑΤΣΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

"Δέκα λεπτά πριν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο στρατιωτικός μου ακόλουθος, ο διερμηνέας μου και εγώ, φθάσαμε στην καγκελόπορτα μιάς μικρής οικίας στην Κηφισιά, όπου έμενε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Στον φρουρό της οικίας είπα ότι επιθυμώ να δώ τον Πρωθυπουργό για κάτι πολύ επείγον. Ο φρουρός άρχισε να κτυπά το κουδούνι του εσωτερικού της οικίας, αλλά δεν ελάμβανε καμίαν απάντηση. Διερωτήθηκα εάν ήτο δυνατόν μια πρωθυπουργική κατοικία να μην απαντά αμέσως. Γιατί εγώ είχα εντολή να παραδώσω το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940, λόγω Δε της προσπάθειας μου να ακουσθεί το κουδούνι και να ανοίξει η πόρτα, η ώρα είχε ήδη φθάσει 3.
Επιτέλους το κουδούνισμα ξύπνησε τον ίδιο τον Μεταξά, που έκαμε την εμφάνισή του σε μια μικρή πλαϊνή πόρτα και αναγνωρίζοντάς με, με άφησε να περάσω. Ο Μεταξάς φορούσε μια μάλλινη ρόμπα, από τον γιακά της οποίας φαινόταν ένα μετριότατο
βαμβακερό νυκτικό. Μου έσφιξε το χέρι και με έβαλε να καθίσω σε ένα μικρό φτωχικό σαλόνι του σπιτιού. Μόλις καθίσαμε, και επειδή η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 3, του είπα αμέσως ότι η Κυβέρνησίς μου, μου είχε αναθέσει να το εγχειρίσω προσωπικά ένα κείμενο, που δεν ήτο τίποτε άλλο, παρά το τελεσίγραφον της Ιταλίας προς την Ελλάδα, με το οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον Ελληνικό χώρο, από τις 6 π.μ. της 28/10/1940. Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε:

-Μεταξας:Λοιπόν έχουμε πόλεμο.
-Γκράτσι:Οχι απαραιτητα Εξοχωτατε.Η ιταλικη κυβερνηση ελπιζει οτι θα δεχθειτε την αξιωσιν της και θ'αφησετε τα ιταλικα στρατευματα να διελθουν δια να καταλαβουν τα στρατηγικα σημεια της χωρας.
-Μεταξας:Και ποια ειναι τα στρατηγικα αυτα σημεια,περι των οποιων ομιλει η διακοινωσις;
-Γκρατσι:Δεν ειμαι εις θεσιν να σας ειπω,Εξοχωτατε.Η Κυβερνησις μου δεν με ενημερωσε...Γνωριζω μονον οτι το τελεσιγραφο εκπνεει εις τας 6 το πρωι.
-Μεταξας:Εν τοιαυτη περιπτωσει η διακοινωσις αυτηαποτελει κηρυξιν πολεμου της Ιταλιας εναντιον της Ελλαδος.
-Οχι,Εξοχωτατε.Ειναι τελεσιγραφον.
-Ισοδυναμον προς κηρυξιν πολεμου.
-Ασφαλως οχι,διοτι πιστευω οτι θα παρασχετε τας διευκολυνσεις,τας οποια ζητει η κυβερνησις μου.
-ΟΧΙ! Ουτε λογος δυναται να γινη περι ελευθερας διελευσεως.Ακομη ομως και αν υπετιθετο οτι θα εδιδα μια τοιαυτην διαταγην (την οποιαν δεν ειμαι διατεθειμενος να δωσω),ειναι τωρα τρεις το πρωι.Πρεπει να ετοιμασθω,να κατεβω εις τας Αθηνας,να ξυπνησω τον Βασιλεα,να καλεσω τον Υπουργον των Στρατιωτικων και τον αρχηγον του Γενικου Επιτελειου,να θεσω εις κινησιν ολες τος στρατιωτικες τηλεγραφικες υπηρεσιες,ετσι που μια τετοια αποφασις να γινει γνωστη στα πλεον προκεχωρημενα τμηματα των συνορων.Ολα αυτα ειναι παρακτικως αδυνατα.Η Ιταλια,η οποια δε μας παρεχει καν τη δυνατοτητα να εκλεξωμε μεταξυ πολεμου και ειρηνης,κηρυσσει ουσιαστικως τον πολεμον εναντιον της Ελλαδος


Μεταξάς:Πολυ καλα λοιπον,εχομεν πολεμον.
"Με συνόδευσε στην έξοδο υπηρεσίας από την οποία είχα μπεί και όταν ήμασταν στο κατώφλι μου είπε:


"Vous etes le plus forts" (είσθε οι πιο ισχυροί). Με την σειρά μου δεν ήξερα τι να απαντήσω στα λόγια αυτά και στην βαθιά λύπη που τα δονούσε. Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος μια τουλάχιστο φορά στην ζωή του, να μην αισθάνθηκε απέχθεια για το επάγγελμά του. Αν στη μακρά σταδιοδρομία μου στην υπηρεσία του κράτους υπήρξε ποτέ μια στιγμή κατά την οποία εμίσησα το δικό μου, μια στιγμή κατά την οποίαν το καθήκον του αξιώματος μου μου φάνηκε σταυρός και όχι μόνο θλιβερός, αλλά και ταπεινωτικός, η στιγμή αυτή ήταν όταν άκουσα εκείνα τα αποκαρδιωμένα λόγια που πρόφερε ο πρεσβύτης εκείνος, που είχε καταναλώσει ολόκληρη τη ζωή του αγωνιζόμενος και υποφέροντας για την χώρα του και που, και κατά την υπέρτατη εκείνη στιγμή, προτιμούσε να διαλέξει για την πατρίδα του το δρόμο της θυσίας και όχι το δρόμο της ατιμώσεως. Υποκλίθηκα μπροστά του με τον βαθύτερο σεβασμό και βγήκα από το σπίτι του".

http://istorikesphotografies.blogspot.gr/2012/10/72.html

Scorpions - Humanity (video+slideshow)


Κάθε στίχος του τραγουδιού έχει ένα νόημα...
Αλλά ο κόσμος είναι πολύ απασχολημένος και πολύ τυφλός για να το παρατηρήσει... Είναι ένα au revoir στην παραφροσύνη...
Πουλήσαμε την ψυχή μας για να ντύσουμε τις μελωδίες, τις φαντασιώσεις και τα ψέματά μας...

Δεν θα είναι εμφύλιος, θα είναι αντι-δικτατορικός!


Του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Έκανε και κάτι “καλό” η Χρυσή Αυγή. Ναι “καλό”, λίγοι το πρόσεξαν στο χάος των πληροφοριών, της ακροδεξιάς βίας που εκατομμύρια Πολίτες γνώριζαν, εκτός από τους Opinion Maker των μεγάλων καναλιών.

Το “καλό” που έκανε ήταν το ότι οι φασίστες… ήταν “Αιρετοί” ! Γιατί να είναι καλό ; Μα γιατί το μεγαλύτερο επιχείρημα των κυβερνήσεων, από τη Μεταπολίτευση και μετά, είναι ότι ταυτίζουν την Δημοκρατική Εκλογή με τον αμοραλισμό και την υπεράνω κριτικής αυθεντία.

Απεδείχθη ότι υπάρχουν τρόποι, όταν θέλουν και η βουλευτική ασυλία να αρθεί, και η χρηματοδότηση των κομμάτων να διακοπεί, και να στερηθούν την ελευθερία τους βουλευτές. Η πρόφαση του παλαιο-κομματισμού, ότι είναι Αιρετοί, με σκοπό να είναι και ανεξέλεγκτοι έχει πλέον καταπέσει.

Οι κυβερνήσεις μετά την εκλογή τους διεκδικούν το αλάθητο και την απόλυτη εξουσία, ο πρωθυπουργός είναι μονάρχης , οι κυβερνήσεις ψηφίζουν νόμους και τους επιβάλουν αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, την κοινωνία ή την ίδια τη λειτουργία του Κράτους, αδιαφορώντας ακόμη και για το δικό τους προεκλογικό πρόγραμμα.

Δέχονται, ως απολύτως φυσιολογικό, τα ψευδή προεκλογικά συνθήματα με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και αυτό με την έπαρση του νικητή κι όχι απολογητικά για την παραπλάνηση των ψηφοφόρων.

Η δημοκρατία για να λειτουργήσει όμως έχει προαπαιτούμενα. Το σύνταγμα είτε εφαρμόζεται, είτε όχι, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση ακόμη και για λόγους Ιστορικής αναγκαιότητας.

Δεν είναι δυνατόν για οποιαδήποτε “έκτακτη” κατάσταση να παραβλέπουμε άρθρα του Συντάγματος κατά το δοκούν, γιατί αυτό είναι κατάργηση του Συντάγματος.

Το ίδιο και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά και επιλεκτικά να μην εφαρμόζεται, να παρακωλύεται ή να παραβλέπει παραπτώματα ή να μην ερευνά ενδείξεις ελεύθερα, αλλά κι όταν ακόμη οι άμεμπτοι λειτουργοί της, βρίσκουν εξόφθαλμα σκάνδαλα, να λοιδορούνται και να εξυβρίζονται από το Πολιτικό σύστημα τα κανάλια τους “παντώς καιρού” ειδήμονες Μεγαλο-δημοσιογράφους και την κυρίαρχη ελίτ.

Η κομματοκρατία, ο αμοραλισμός, το ρουσφέτι, η διαπλοκή, τα προκλητικά προνόμια των διαφόρων συνδικαλιστών είναι τα προβλήματα ενός Κράτους που δεν θέλει να βρει λύση σήμερα.

Η κυρίαρχη αυτή τάξη των εργολάβων, των Τραπεζιτών, των βουλευτών και των παρεμβάσεων τους στη δικαιοσύνη, είναι τα μόνα αίτια του διαρκούς εγκλήματος στη Χώρα.

Και όλοι αυτοί με πρόσχημα τις απαιτήσεις της Τρόικας έχουν συμμαχήσει ώστε να διασώσουν ό,τι μπορούν από τα προνόμια τους, με όποιο κόστος.

Τα θύματα είναι οι Έλληνες Πολίτες και το κόστος η Δημοκρατία και οι θεσμοί.

Ένα Κράτος δικαίου αναλαμβάνει την προς το συμφέρον της κοινωνικής εξέλιξης λειτουργίες των υπηρεσιών και υποδομών μιας χώρας. Όπως όμως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε τα συμφέροντα των Νταβατζήδων, που με την σειρά τους αναλάμβαναν την χρηματοδότηση των κομμάτων και την ανανέωση τους στην εξουσία με τα ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης, που επίσης χρηματοδοτούσαν από τους Κρατικούς διαγωνισμούς, που τους έδιναν”φωτογραφικά”τα κόμματα εξουσίας.

Φυσικά υπήρχαν και τα προσχήματα, το καρότο, για παράδειγμα η προστατευτική νομοθεσία των εργατικών δικαιωμάτων ήταν προς το συμφέρον και της ελίτ σαν τάξης αλλά και της κοινωνίας για να διατηρηθούν οι δεσμοί κοινωνικής συνοχής. Οι αργυρώνητοι συνδικαλιστές, με το αζημίωτο, έκαναν τους στημένους “αγώνες” για το θεαθήναι “κέρδιζαν” τα προνόμια. Σήμερα που όλα καταργούνται, κατά ένα “περίεργο” λόγο έχουν εξαφανιστεί τα συνδικαλιστικά σωματεία.

Τώρα πια το συμφέρον τους είναι η κατάργηση της μεσαίας τάξης κι ο εξανδραποδισμός της εργατικής, γιατί η πίτα μίκρυνε, οι Τράπεζες συσσώρευσαν χρέος, το Κράτος σπατάλησε το Ταμείο σε υπερ-κοστολογημένα δημόσια έργα, οι ΔΕΚΟ και οι πλούτος του υπεδάφους είναι το νέο δισκοπότηρο των Μπετατζήδων.

Οι μάσκες έπεσαν, αλλά η πείνα και η αφαίμαξη μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων είναι αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις και αυτό θέλουν να προλάβουν σήμερα με την βίαιη καταστολή κι αργότερα αν δεν είναι ούτε αυτό αρκετό, με εμφύλιο.

Σκοπός τους είναι η ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης, το έγκλημα γνώμης και το πετυχαίνουν με την διόγκωση της Χρυσή Αυγής που βοήθησαν από το 2012. Έτσι εμφανίζονται αυτοί ως Συνταγματικό Τόξο, ώστε αργότερα όποιος διαφωνεί με αυτούς και σε άλλες επιλογές, όπως το Μνημόνιο να χαρακτηρίζεται ως αντισυνταγματικός, όταν αυτοί έχουν παραβιάσει σχεδόν όλα τα άρθρα του συντάγματος !

Το κάνουν με δεδικασμένα όπως την ποινή φυλάκισης σε ανηλίκους που έκαναν κατάληψη στα ΕΠΑΛ, που κλείνουν ένα-ένα προς όφελος ιδιωτικών ημετέρων σχολών, όταν για παράδειγμα ποδοσφαιρικοί παράγοντες κυκλοφορούν ελεύθεροι με κακουργήματα.

Χρησιμοποιούν συσκευές παρακολούθησης που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι στην ΕΥΠ για την “εθνική” ασφάλεια και με το “δεδικασμένο” της παρακολούθησης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και παρακολουθούν πολίτες που αντιδρούν σε έναν Εργολάβο στις Σκουριές.

Με πρόσχημα του Νεκρούς της Μαρφίν καταστέλλουν ακόμη κι ειρηνικές διαδηλώσεις, όπως των αγανακτισμένων και μάλιστα με στρατιωτικά όπλα σε πολίτες, όπως οι βομβίδες κρότου λάμψης που άφησαν ανάπηρο το δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο πριν χρόνια.

Διαβάλουν τους Ιατρούς του Παιδοκαρδιοχερουργικού, όχι γιατί τους ενδιαφέρει η νομιμότητα, αλλά για να κλείσουν το νοσοκομείο προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Φυσικά οι ίδιοι δεν έχουν την ίδια ευαισθησία όταν αφορά συναδέλφους του Πολιτικούς ή Μπετατζήδες στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πόλεμος θα είναι άνισος και βρώμικος, έχουν τα μέσα, έχουν τους πόρους, έχουν τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν, να μας διαλύσουν σωματικά με την καταστολή, πολιτικά με τη προπαγάνδα, οικονομικά με αντισυνταγματικούς αναδρομικούς φορολογικούς νόμους και χαράτσια.

Και θα μας στοχεύουν έναν έναν, εκεί που είμαστε αδύνατοι, σπάνε πόρτες στις Σκουριές, στα Πανεπιστήμια ξεμοναχιάζουν τους Υπαλλήλους ώστε να βάλουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό, γιατί ενωμένους δεν τους νίκησαν, θα μας παίρνουν τα σπίτια όπως οι Τούρκοι στους Κωνσταντινουπολίτες, κάνοντας μας φοροφυγάδες.

Το όπλο μας απέναντι στην κρατική ασυδοσία είναι η αλληλεγγύη όλων ενωμένων, απέναντι στο κοινωνικό αυτοματισμό, να αντιτάξουμε την κοινωνική συνοχή μας, απέναντι στη δυσωδία τους, να αντιτάξουμε την ανθρωπιά μας,

Γιατί δεν υπάρχουν δυο άκρα, είναι ένα κι αυτό σάπιο .

Η πανανθρώπινη Ελληνική Παιδεία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε καθεστώτος, δεν ξέρω τι μας έχουν για το μέλλον, αλλά το ανάστημα απέναντι στους Νταβατζήδες και τους Τραπεζίτες, δεν είναι εμφύλιος αγώνας είναι αντιδικτατορικός και όσοι παίζουν με τα “δυο ακρα” το κάνουν γιατί το ξέρουν.

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, η φαυλοκρατία έχει.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 20 Οκτωβρίου 2013