Το Μπομπολιστάν του Σαμαρά...Με απευθείας ανάθεση δόθηκε στον ΑΚΤΩΡΑ ο λιγνίτης της Φλώρινας


Ενεργειακός Κροίσος ο Μπόµπολας, που πήρε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης για τα επόµενα 50 χρόνια. Του παραχωρήθηκε η εκµετάλλευση δηµόσιας περιουσίας, της οποίας η αξία ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ!

Στις 9 Αυγούστου 2013 δόθηκε τέλος σ’ άλλο ένα πολυετές σίριαλ, ακόµη ενός µεγάλου έργου που
δόθηκε «µε απευθείας εκµίσθωση»... στον Μπόµπολα. Πρόκειται για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα που το πήρε ο ΑΚΤΩΡ για 15 χρόνια αλλά µπορεί να ανανεώνει τη σύµβαση µέχρι να φτάσει τα 50 χρόνια!


Και προφανώς ο εργολάβος θα ανανεώνει συνεχώς τη σύµβαση µέχρις ότου εξορύξει όσους περισσότερους τόνους µπορεί από τους 126 εκατ. τόνους που θεωρούνται τεχνικά απολήψιµοι. Το τίµηµα ορίστηκε στα 150.000.000 ευρώ (συνολικά για τα 15 χρόνια) µε τιµές 2012.

http://voltairosnews.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4044.html?spref=fb

Ο ΔΟΛ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ


20130824-214017.jpg



Και στο σημερινό φύλλο του το «ΒΗΜΑ» βάλθηκε να επιβεβαιώσει τη θυμόσοφη λαϊκή παροιμία, για λογαριασμό όλου του ΔΟΛ φυσικά: «Παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δεν κάνει»! Κι αν ρωτάτε γιατί, να η απάντηση:
Σ’ εσωτερική σελίδα (Α-45) –δεν τόλμησε βεβαίως να το «προβάλλει» περισσότερο- κάποιος «Διόδωρος Κυψελιώτης» -αχ πως τους αρέσουν τα ψευδώνυμα στο ΔΟΛ, κάπως σαν τον Καρνάβαλο και τους λοιπούς μασκαρεμένους την Αποκριά- κάνει «χαρές μεγάλες». Διότι, κατά πως λέει, η υπόθεση «Γεωργίου» για την ΕΛΣΤΑΤ «μπήκε αρχείο»!!. Και ζητάει ο 
«Κυψελιώτης» «τα ρέστα» απ’ όσους «τόλμησαν» να τα βάλουν με τον «ταλαντούχο» κ. Γεωργίου!!
Το ότι ο ΔΟΛ ήταν πάντα με το μέρος του κ. Γεωργίου –ορθότερα με το μέρος του «Μνημονίου», το οποίο ο «εκλεκτός του» Θ. Πάγκαλος αποκάλεσε «ευλογία»- είναι γνωστό τοις πάσι. Άλλωστε είναι γενικότερα, επίσης της πάσι, γνωστός ο ρόλος του ΔΟΛ –ως «Δουρείου Ίππου» ή «Δουρείου Γαϊδάρου»- στην πτώση της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και στην άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου, με όλες τις εντεύθεν μνημονιακές συνέπειες. Ως εδώ λοιπόν ουδέν το νέον.
Η πλάκα στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ότι μέσα στη «βιασύνη» του, ο ΔΟΛιος «Κυψελιώτης» έσπευσε να βγάλει λάδι τον κ. Γεωργίου, «αποφαινόμενος» ότι η υπόθεση «μπήκε στο αρχείο»!! Δηλαδή εξέδωσε δικαστική απόφαση ο ερίφης!!
Αμ δε, κ. «Κυψελιώτη» μας!! Κάθε άλλο. Απλώς η Ανακρίτρια τελείωσε –όπως τελείωσε, μεταξύ καφέ και φραπέ «οίκαδε», κατά Ζωή Γεωργαντά- την ανάκριση. Απομένει όμως ο δρόμος του Εισαγγελέα και του Δικαστικού Συμβουλίου, αφού μόνον αυτό μπορεί να βάλει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο. Άσε που μετά την παραγγελία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Κολιοκώστα «μπερδεύτηκαν» τα πράγματα για τους «εραστές» και «νοσταλγούς» του κουκουλώματος της δυσώδους υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν ρίχνετε μια ματιά, εσείς κατά ΔΟΛ μεριά, σ’ όλον τον σημερινό Κυριακάτικο Τύπο;
Τώρα θα μου πείτε, καλοί αναγνώστες, την αλήθεια διεκδικείς από το ΔΟΛ; Τη σχέση της «μυλωνούς» με την «καλλιγραφία» δεν τη θυμάσαι; Και έχετε δίκιο. Εδώ ο ΔΧΟΛ π.χ. βρήκε το φάρμακο κατά του καρκίνου στο νερό του Καματερού, έβγαλε πρωί-πρωί άλλον Πρόεδρο των ΗΠΑ απ’ αυτόν που εξέλεξαν οι Αμερικανοί επί Τζωρτζ Μπους του νεώτερου και, εντελώς πρόσφατα, είχε φέρει στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν για να δει τον Κώστα Καραμανλή, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ροχάλιζε στην Άγκυρα. Θα κολλήσει λοιπόν ο ΔΟΛ στο θέμα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ;
ΔΟΛ λοιπόν, με τ’ αρχικά να σημαίνουν υπερηφάνως: «Δεν Ορρωδούμεν Λασπολογούντες»!!

Έρχεται το πιο κρύο Φθινόπωρο των τελευταίων ετών;;

Αναλύοντας τα πολύ μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, διακρίναμε μία τάση για το πως φαίνεται να κυλάει το ερχόμενο Φθινόπωρο στη χώρα μας.
Τα προγνωστικά μας στοιχεία ως τώρα, δείχνουν πως θα έχουμε το πιο κρύο και ίσως και πιο βροχερό Φθινόπωρο των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, ενώ τα χιόνια στα βουνά θα κάνουν πολύ νωρίς την εμφάνισή τους.
Δείχνουν έναν Σεπτέμβριο με αρκετές βροχές και πολλά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, ακόμα δηλαδή και θερμοκρασίες που από τους 30 βαθμούς Κελσίου θα πέφτουν και στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Θέλουν έναν Οκτώβριο και έναν Νοέμβριο, με περισσότερο κρύο και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ δείχνουν και κάποια χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Οι 2 αυτοί μήνες πάντως, φαίνεται να κυλούν με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κυρίως ο Νοέμβριος.
Αυτά δείχνουν τα προγνωστικά μας στοιχεία που τα αναλύουμε διαρκώς όλο το καλοκαίρι, ωστόσο δεν είναι μία σίγουρη πρόβλεψη αλλά μία πιθανή τάση για το καιρού του φετινού Φθινοπώρου στη χώρα μας. Τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη δύσκολα μπορεί να γίνει, ωστόσο εμείς σας δίνουμε μία πρώτη γεύση των δικών μας προγνωστικών στοιχείων.

Αρβανιτόπουλος: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο ό,τι και εάν λέει η ΟΛΜΕ

Αρβανιτόπουλος: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο ό,τι και εάν λέει η ΟΛΜΕ

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν κινδυνεύει η θέση κανενός εκπαιδευτικού, οι οποίοι παράλληλα όπως επεσήμανε θα αποκτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά οργανική θέση.
«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ τον περασμένο Μάιο απειλούσε να "βάλει μπουρλότο" στα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών στις Πανελλαδικές. Σήμερα, με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται , δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστές ασκήσεις. Όλα αυτά περισσεύουν» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προσθέτοντας πως «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού. «Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500-απειλή που εξουδετερώσαμε με επιχειρήματα μακριά από συντεχνιακή λογική, αλλά θεμελιωμένα με μεθοδολογική επάρκεια και αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».
Όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου εντός του τριμήνου, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανική θέση. «Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια», ανέφερε.
Ο υπουργός Παιδείας ανήγγειλε τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους ενώ παραδέχθηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 λιγότερους αναπληρωτές, ως αποτέλεσμα αναπόφευκτης δημοσιονομικής πολιτικής.


Πηγή: Αρβανιτόπουλος: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο ό,τι και εάν λέει η ΟΛΜΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/119385#ixzz2cuXK2fD9


Reuters: Επιμήκυνση ελληνικών δανείων για 50 χρόνια!!!

Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, το κόστος θα ήταν ανυπολόγιστο, ξεκινώντας με την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος, την εκροή κεφαλαίων και το default στα συμβόλαια του ιδιωτικού τομέα που έχουν γίνει σε ευρώ. “Όσο άσχημα και εάν εξελίχθηκε η ελληνική οικονομία τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια, αυτό θα ήταν καρδιακή προσβολή”.

Η Ευρώπη θα ζήσει ξανά το δράμα των ολονύχτιων διαπραγματεύσεων, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται...
και τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά δεν αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπη με μία οξεία κρίση, όπως αυτή που κατά τα προηγούμενο διάστημα απειλούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη, γράφει το Reuters καθώς Βερολίνο και Βρυξέλλες ανοίγουν και επίσημα το ζήτημα ενός τρίτου δανείου διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών δανείων διάσωσης για μια πολύ μεγάλη περίοδο, 50 χρόνων για παράδειγμα, με ελάχιστα επιτόκια, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη. Γιατί όπως εξηγεί το Reuters, μια τέτοια λύση επιτρέπει στους Ευρωπαίους να δώσουν ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή τηρούν τα προσχήματα, καθώς δεν σπάνε το ταμπού που υπάρχει κατά των δημοσιονομικών εμβασμάτων στην Ευρωζώνη.

Πάντως, τονίζει το Reuters, το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα βγήκε εκτός τροχιάς τόσο σύντομα, δείχνει ότι η Ευρώπη δεν έχει βρει πραγματική λύση στην κρίση. Έτσι, παρότι οι αγορές δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στη δημόσια παραδοχή του Wolfgang Schaeuble ότι η Ελλάδα χρειάζεται και άλλη βοήθεια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναταράξεις, σύμφωνα με την Lena Komileva, της συμβουλευτικής εταιρείας του Λονδίνου G+ Economics.

“Έχουμε μπροστά μας ένας σενάριο ότι η Ευρωζώνη θα μπορέσει να ξεπεράσει επιτυχώς την κρίση και να κινηθεί προς έναν έντονα δυναμικό κύκλο ανάπτυξης, που θα υποστηριχθεί από τους υγιείς ισολογισμούς των τραπεζών, όπως στις ΗΠΑ; Όχι”, λέει η Komileva.

Η επερχόμενη επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων διάσωσης της Πορτογαλίας και της Κύπρου, εκτός από την Ελλάδας, είναι μια σαφής ένδειξη. “Καμία από αυτές τις χώρες δεν πλησιάζει στο σημείο όπου θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να χρηματοδοτηθεί μέσω της αγοράς ομολόγων”.

"Την ίδια στιγμή, όσο συνεχίζεται η ύφεση και οι τρεις αυτές χώρες θα αναγκάζονται να συμμορφώνονται στις εντολές των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, τόσο θα δοκιμάζονται τα όρια της πολιτικής ανοχής στη λιτότητα" σημειώνει το Reuters.

Όμως, όπως τονίζει ο Jacob Kirkegaard, του Peterson Institute for International Economics, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν κάθε κίνητρο να συντηρήσουν τη σημερινή φόρμουλα του “βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις”. Και αυτό γιατί εάν η περιφέρεια εγκαταλειφθεί στην τύχη της, η μετάδοση της κρίσης θα μπορούσε να είναι καταδικαστική για το ευρώ, ενώ εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, το κόστος θα ήταν ανυπολόγιστο, ξεκινώντας με την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος, την εκροή κεφαλαίων και το default στα συμβόλαια του ιδιωτικού τομέα που έχουν γίνει σε ευρώ.

“Όσο άσχημα και εάν εξελίχθηκε η ελληνική οικονομία τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια, αυτό θα ήταν καρδιακή προσβολή”, εξηγεί ο Kirkegaard.

hassapis-peter


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2013/08/reuters-50.html#ixzz2cuVZ9Smc
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Συνωμοσιολόγοι, ε; “ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”. Δώστε μας το ΤΑΙΠΕΔ, λένε οι τοκογλύφοι.

Κατα τα άλλα, μην ανησυχείτε, η ύφεση τελείωσε, φέτος επιστρέφουμε στις αγορές, δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, το μνημόνιο είναι ευλογία. Α, και η “πράσινη ανάπτυξη” θα δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.




20130824-202424.jpg