Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΣΤΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

Ψηφίστε ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ελληνίδες - Έλληνες!
 
ΠΟΤΕ μέχρι τώρα στην πολίτικη ιστορία της Ελλάδας δεν δεχθήκαμε απειλές
 
Οι δημοτικές - περιφερειακές ΔΕΝ θα φέρουν πρόωρες εκλογές!
 
για αυτό.....
 
ΔΩΣΤΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ για να ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ.....

Γ.Παπανδρέου: Δεν φοβάμαι πολιτική αστάθεια αν γίνουν εκλογές

Ανοικτό αφήνει και πάλι το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στο ιταλικό περιοδικό «Panorama» υπό τον τίτλο «αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει».
Στο ενδεχόμενο αρνητικής για την κυβέρνηση ψήφου και στο ερώτημα εάν θα υλοποιήσει την "απειλή" του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες των εθνικών εκλογών ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν είναι επικοινωνιακή κίνηση και ότι δεν μπλοφάρει.
"Είναι πραγματικότητα. Αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας, πούνε φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Διευκρίνισε δε ότι πολιτική αστάθεια προκαλεί μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και αντέταξε τη σταθερότητα που επιφέρει μία κυβέρνηση που διαθέτει λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τις αλλαγές.
"Πριν κάποιους μήνες αποφασίσαμε ότι η χρεοκοπία δεν είναι μια επιλογή. Για αυτό τον λόγο ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε σοβαρές περικοπές στις δαπάνες, στους μισθούς, στις σπατάλες. Είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο" υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι "βρισκόμαστε εκτός άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας, αλλά πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία για να μην το διακινδυνεύσουμε".
Χαρακτήρισε, παράλληλα, τις εκλογές στην τοπική αυτοδίοικηση της Κυριακής ως "ψήφο ευθύνης εκ μέρους των Ελλήνων που πρέπει να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να με ακολουθούν".
Σε σχετική ερώτηση για τις περικοπές των δαπανών και τη σφιχτή οικονομική πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν του αρέσει ο όρος "λιτότητα", όπως τον χρησιμοποιεί ο Βρετανός ομόλογος του, Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά πως προτιμά τη λέξη ευθύνη. Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου υπάρχουν τριών ειδών ευθύνες. Η πρώτη για μια καλύτερη χρήση του δημόσιου χρήματος, η δεύτερη για την κάλυψη του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και η τρίτη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη "σύγκρουση" με τους οδηγούς των φορτηγών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "κερδίσαμε με την απελευθέρωση των αδειών. Οι επόμενοι θα είναι δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, γιατροί. Ετοιμαζόμαστε να απελευθερώσουμε και τις άδειες για την αιολική ενέργεια και την ηλιακή, κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και θα φέρει επενδύσεις".
Αναφορικά με τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι "στην αρχή δεν κατανόησαν τη φύση του προβλήματος. Χρειαζόμασταν ένα "στοπ" στις κερδοσκοπίες και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερούσε. Αλλά υπήρξε μια άλλη αρνητική παράμετρος. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική μπάλα στα εσωτερικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αυτό που συνέβη, όμως, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά την κακή διαχείριση της πολιτικής. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι το δάνειο που μας δόθηκε δεν έχει δωρεάν χαρακτήρα. Πληρώνουμε τα δάνεια με τόκους του 5%. Αν η Ελλάδα πετύχει, οι ευρωπαϊκές χώρες που μας βοήθησαν θα κερδίσουν και χρήματα".
Σε αλλαγή νοοτροοπίας κάλεσε ο Γ. Παπανδρέου και τους συνδιακλιστές, σημειώνοντας πως "κατανοεί τα συνδικάτα και καταλαβαίνει ότι μερικές αλλαγές επεβλήθησαν υποχρεωτικά, και ορισμένες φορές, με τρόπο που έπληξε τους εργαζόμενους, οι οποίοι, δεν ευθύνονται για την κρίση. Αλλά πρέπει να υπάρξει ωριμότητα και στο συνδικάτο: η κρίση πρέπει να μας αλλάξει όλους".
Τέλος, στην ερώτηση "εάν καταφέρνετε να κοιμάστε τη νύχτα" ο Γ. Παπανδρέου απάντησε πως "ορισμένες νύχτες ξυπνώ ξαφνικά και σκέπτομαι τις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν. Είναι η σωστή στιγμή για να το κάνει κανείς, διότι τη νύχτα έχει περισσότερη ησυχία. Αλλά καταλαβαίνω ότι πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου να κοιμηθεί, για να έχω τη δύναμη, την επομένη, να κυβερνήσω, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μου".
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επίθεση Παπανδρέου σε Ν.Δ. και Αριστερά

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την Αριστερά εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κεντρική πολιτική του στην Αθήνα. "Την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, υπάρχουν εκείνοι που ενορχηστρωμένα επιχειρούν να ανακόψουν αυτή την πορεία. Με πρώτο βιολί την αξιωματική αντιπολίτευση. Που οποία επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με το παρελθόν της. Με όσα προκάλεσε στην πατρίδα μας. Αλλά και ένα μεγάλο μέρος της άλλης Αριστεράς. Που έχει βολευτεί με τη μετριότητα και με τη στασιμότητα. Και κρύβεται πίσω από τα αθέμιτα προνόμια μικρών μειοψηφιών και κάποιων συντεχνιών.", δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Σπόρτινγκ.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εθνικές εκλογές, αλλά επισήμανε ότι: "Προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, του λαού μας σήμερα είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο. Και δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας. Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Και στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

Ν.Δ.: Η πολιτική μπλόφα δεν θα περάσει

"Ο πανικός πριν από τις κάλπες είναι κακός σύμβουλος για τον κύριο Παπανδρέου, γιατί τον αναγκάζει να κινείται μεταξύ μπλόφας για πρόωρες εκλογές, ύβρεων κατά της Αντιπολίτευσης και προκλήσεων κατά της νοημοσύνης του ελληνικού λαού", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Σπόρτινγκ.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι "ο πρωθυπουργός φοβάται την ψήφο της Κυριακής και προσπαθεί να διασπείρει το φόβο του στο εκλογικό σώμα".
"Η πολιτική μπλόφα δεν θα περάσει. Το μήνυμα από την Ελληνική κοινωνία θα φθάσει στον κύριο Παπανδρέου, είτε το θέλει, είτε όχι. Και θα υποχρεωθεί να αλλάξει την πολιτική του, που μόνο καταστρεπτικές συνέπειες έχει προκαλέσει στον τόπο", πρόσθεσε. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=220716

Μην πέφτετε θύματα της ... πασοκικής προπαγάνδας και μην.... πυροβολείτε τον Κ. Καραμανλή..... Απλώς, .... σκεφθείτε...

Ειλικρινά, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ευκολία, με την οποία πολλοί «νεοδημοκράτες» εξακολουθούν να εμπιστεύονται, να λαμβάνουν, σοβαρά, υπ’ όψη και, τελικά, να επιτρέπουν, στους εαυτούς τους, να πέφτουν θύματα εκείνων των ΜΜΕ, που, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον και τρόπο, πολέμησαν, λυσσαλέα, την Παράταξή μας και τον Κ. Καραμανλή, τον οποίον, ακόμη και σήμερα, προσπαθούν να αποδομήσουν,  παραποιώντας την έννοια και το πραγματικό νόημα των όσων φέρεται να είπε (ορ. συγκροτήματα Λαμπράκη, Μπόμπολα, κ.λ.π.).  
Πρώτα απ’ όλα, είναι βέβαιο, πως ο Κ. Καραμανλής, αν ήταν υπέρ του Μνημονίου, ΔΕΝ θα το καταψήφιζε στην Βουλή, όπως έπραξε κι αν ήθελε να "κτυπήσει" τον Αντώνη Σαμαρά, δεν θα δήλωνε, πανηγυρικά, πως τον στηρίζει, ούτε θα εξέφραζε την άποψη, πως το κλίμα για την Ν.Δ. έχει αλλάξει,  πλέον, αρκετά και πως, στις εκλογές της επομένης Κυριακής, το κόμμα μας θα πάει πολύ καλύτερα, απ' ότι  πιστεύεται .... 
Και ας μην ξεχνάμε, πως, αν, κατά την εκλογή του νέου Προέδρου της Ν.Δ.,  ο Κ. Καραμανλής είχε, απλά, ….«κουνήσει το δακτυλάκι του», ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα, θα ήταν στην θέση της… Ντόρας….
Αυτά, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και να ξεκαθαρίζουμε τι χρωστάει ο κάθε ένας και σε ποιόν...
Είναι γεγονός, πως  η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία μπορεί, εύκολα, να προβάλει και να ερμηνεύσει, κατά το δοκούν, τα λόγια του κάθ’ ενός, ώστε να παραποιηθεί το νόημά τους και, έτσι, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της ή τα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω απ’ αυτήν.
Από το Προεδρείο των Εμπόρων, μετεφέρθη, προς τα έξω, πως ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη, ότι: " η προσφυγή στο Μνημόνιο και την τριμερή επιτήρηση ήταν αναγκαίο κακό, ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΓΙΑ ΜΑΣ, λόγω της καθυστερήσεως, εκ μέρους της κυβερνήσεως του Πασοκ, στην λήψη των απαραίτητων δημοσιονομικών μέτρων".  
Διαβάζοντας την δήλωση αυτή, ο κάθε καλόπιστος και καλοπροαίρετος αναγνώστης θα αντιλαμβάνετο, πως εκείνο, που, ουσιαστικά, φέρεται να είπε, ο Κ. Καραμανλής, είναι, ότι,  ο Γιωργάκης και η… παρέα του, με την καθυστέρηση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων και με την, εν γένει, τακτική και πολιτική τους, κατέστησαν, τελικά, την κρίση του ελλείμματος, που είχε η χώρα μας, σε κρίση χρέους - αυτό υποστηρίζει και ο νυν πρόεδρός μας -, με αποτέλεσμα, μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδος, από τις αγορές, να είναι αναγκαία η προσφυγή της σε ένα μηχανισμό στηρίξεως. Είναι, όμως, άλλο πράγμα η προσφυγή σε ένα μηχανισμό στηρίξεως, του οποίου, βεβαίως, τους όρους οι κυβερνώντες θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν, με βάση τα συμφέροντα της Ελλάδος και άλλο το να αποδεχθούν το συγκεκριμένο κατάπτυστο και ανθελληνικό Μνημόνιο - χωρίς καν, προηγουμένως,  να το ….διαβάσουν, όπως απεδείχθη -,  το οποίο ο Γιωργάκης και η κυβέρνησή του επέβαλαν, με το έτσι θέλω και χωρίς την προηγούμενη έγκριση ή συγκατάθεσή μας και, άρα, παρανόμως, στην χώρα μας, δένοντάς την χειροπόδαρα και υποθηκεύοντάς την απ’ άκρης σ’ άκρη.
Πέραν, όμως, τούτου, ο Κ. Καραμανλής είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αν ο Γιωργάκης, στην αρχή της διακυβερνήσεώς του, είχε ακολουθήσει την δική του τακτική και είχε λάβει, από τις αγορές, τα 40 δισ. Ευρώ, που, με ευνοϊκό επιτόκιο, του προσέφεραν, θα είχε επιτύχει ένα ασφαλές δημοσιονομικό "μαξιλάρι" - όπως και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είχε επιτύχει, στις αρχές του 2009 – και, συνεπώς, δεν θα είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του χρέους, οπότε και δεν θα ήταν αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο…..  
Αυτό, σίγουρα, δεν σημαίνει, πως ο Κ. Καραμανλής τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου Μνημονίου - το οποίο, άλλωστε, είναι τόσο κατάπτυστο και ανθελληνικό, που είναι βέβαιο, πως ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, ουδέποτε θα το ενέκρινε, υπέγραφε ή υιοθετούσε, τουλάχιστον, στην σημερινή του μορφή, δεδομένου ότι, με την στάση του ένταντι του πλανητάρχη, έχει αποδείξει, πως προτάσσει τα συμφέροντα της Ελλάδος και πως έχει τα «κότσια» να διαπραγματευθεί και να επιτύχει τους πλέον συμφέροντες, γι’ αυτήν, όρους -, ούτε, βεβαίως, σημαίνει,  ότι δίνει κτυπήματα κάτω από την μέση στον Αντώνη Σαμαρά και, μάλιστα, δυο ημέρες προ των εκλογών...
Εξ άλλου, ούτε ο χαρακτήρας, ούτε το ήθος του Κ. Καραμανλή επιτρέπουν κάτι τέτοιο, ούτε έχει επιδείξει, ποτέ, στο παρελθόν, τέτοιου είδους ποταπές συμπεριφορές, για να τις επαναλάβει και τώρα….
Βλέπετε, λοιπόν, πόσο δίκιο έχει, που δεν μιλάει....
Βλέπετε, πόσο εύκολα μπορούν να παρουσιασθούν και να ερμηνευθούν, κατά το δοκούν, τα λόγια του και, ασφαλώς, να παραποιηθεί και η έννοια και η σημασία και το νόημά τους....
Βλέπετε τι μεγάλη δύναμη διαθέτουν τα ΜΜΕ και πώς επηρεάζουν την κοινή γνώμη και την κατευθύνουν εκεί, που εκείνα και τα συμφέροντα, που εξυπηρετούν, επιθυμούν…
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι ορισμένοι … θερμοκέφαλοι «νεοδημοκράτες» … περιορίζουν την ενημέρωσή τους και διατυπώνουν τις θέσεις τους, στηριζόμενοι, μόνον, σε ΜΜΕ, που πρόσκεινται φιλικά, προς τον Γιωργάκη και το Πασοκ.
Αν τα άτομα αυτά διάβαζαν το σχετικό , προς τις δηλώσεις Κ. Καραμανλή, σχόλιο του σημερινού «Ελλ. Τύπου», θα έβλεπαν, ότι  ο Κ. Καραμανλής ούτε υπέρ του συγκεκριμένου Μνημονίου ετάχθη, ούτε κτυπήματα έδωσε, κάτω από την μέση, στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον, αντιθέτως, δήλωσε, πως στηρίζει.  
«Μη προτρεχέτω», λοιπόν, «η γλώττα της διανοίας»….
Διαπιστώνω, πάντως, μετά πολύ μεγάλης λύπης μου, πως αρκετοί νεοδημοκράτες δεν έχουν αντιληφθεί, ακόμη, τον εξαίρετο χαρακτήρα και το ήθος του Κ. Καραμανλή και, έτσι, παρασυρμένοι από τα "στημένα" και καθοδηγούμενα δημοσιεύματα των πασοκικών εφημερίδων, που παραποιούν την έννοια των δηλώσεών του, δεν έχασαν την ευκαιρία να «ρίξουν την χολή» τους,  εναντίον του, εκφράζοντας τα, εντυπωσιακώς, αρνητικά συναισθήματα, που τρέφουν για κείνον και προβαίνοντας σε προσβλητικούς, εις βάρος του, χαρακτηρισμούς, που, πάντως, για άλλη μια φορά, τον αδικούν........ Και "το άδικον ουκ ευλογείται".....

H συγκέντρωση Δακή!

dakisdakis1Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής, μπροστά από το εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βενιζέλου ο νομάρχης Κοζάνης και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Μπροστά σε δεκάδες κόσμου ο κ. Δακής παρουσίασε και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του "Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία", ενώ λίγο πριν είχε ανεβεί και μιλήσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης.
http://www.kozanimedia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=172:h-sugkentrwsi-daki&catid=49:eidiseis&Itemid=54 

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ


ΔΗΛΩΣΗ

Αισθάνομαι πρώτιστα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους, που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους το θεσμό των αιρετών.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν αιρετό εκπρόσωπο στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για την επόμενη διετία.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους ότι:
·      Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στον κάθε συνάδελφο για την προάσπιση των δικαιωμάτων και για τη στήριξη κάθε δίκαιου και νόμιμου αιτήματός του.
·      Θα συνεχίσω με αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης να αγωνίζομαι για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων, χωρίς διακρίσεις περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους.
·      Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες στον κλάδο μας, με βάση τις αρχές του ανεξάρτητου, δημοκρατικού, διεκδικητικού συνδικαλισμού.
·      Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αλλάξει πορεία, να αποκτήσει κύρος, ακτινοβολία, ζωντάνια, αξιοπιστία, δύναμη, αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί με επιτυχία τα «συμφέροντα» της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.


                                                                             Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης Βασίλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αποτελέσματα εκλογών αιρετών ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ

Αθήνα  4/11/2010
Προς
Τους Συλλογους Εκπ/κών Π.Ε.
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αποτελέσματα εκλογών αιρετών
Πραγματοποιήθηκαν χθες, 3 του Νοέμβρη 2010,  οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ).
            Τα αποτελέσματα για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) έχουν ως εξής:
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΨΗΦΟΙ
ΠΑΣΚ
33,01%
21.414
ΔΑΚΕ
28,59%
18.543
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
12,04%
7.810
ΑΝ. ΡΙΖ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
11,85%
7.686
EK. ΡΙΖ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
7,51%
4.872
ΑΝ. ΡΙΖ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
3,29%
2.131
Χ.Ε.Κ.
2,66%
1.724
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
1,18%
766
Αιρετοί του κλάδου εκλέγονται ο συνάδελφος Δημήτρης Μπράτης από την ΠΑΣΚ και ο συνάδελφος Βασίλης Παληγιάννης από τη ΔΑΚΕ.
Από τη Δ.Ο.Ε.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ ΣΤΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΥΣΠΕ
%
ΑΠΥΣΠΕ
%
ΚΥΣΠΕ

ΠΑΣΚ
552
50,22
681
62,54
477
41,23
ΔΑΚΕ
425
38,67
295
27,08
341
34,53
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
122
11,10
113
10,38
102
9,12
ΛΟΙΠΑ
-
-
-
-
-
-
 






ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΥΡΩΝ
1099

1089

1075

ΑΚΥΡΑ






ΣΥΝΟΛΟ






http://users.sch.gr/iontokos/3-11-10%20ekloges.htm

Γιατί την Κυριακή καταψηφίζουμε το μνημόνιο…

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 5, 2010
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/cf80ceb1cf84cf81ceb9ceb4ceb1-cf80ceb5cf84cf81ceb5cebbceb1ceb9ceb1.jpg?w=706&h=218&h=217
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ
Τι είναι αυτό το περίφημο μνημόνιο που πρέπει να το καταψηφίσουμε;
Το  Μνημόνιο δεν είναι απλά ένα απλό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά ένα εργαλείο που στοχεύει στον κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας σε ένα  ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ένα    μοντέλο   όπου ,οι εργασικές σχέσεις , η κοινωνική συνοχή ,η αλληλεγγύη γενεών  και η  ελάχιστη συννενόηση των τάξεων  θα είναι  υπό το πρίσμα της <<δαρβινικής>> θεωρίας    το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό!
Έχει δε ,ως αποκλειστικό σκοπό , την μεσαία τάξη , ή οποία είναι εκτός του ότι εναι ο κορμός της χώρας είναι και βασικό εργαλείο πολιτικών  αλλαγών.
Η ισοπέδωση της , η στέρηση της περιουσίας , η εξαφάνιση  της ευημερίας της  και η μόνη της προσπάθεια να είναι σε αγωνίωδη προσπάθεια επιβίωσης   έχει ένα ς σκοπό . Να μην έχει αντοχές να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα , ώστε αυτοί , οι πολιτκοί να περνάνε ότι συμφέρει κάποιους , και να δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ακραίας φιλελεύθερης διακυβέρνησης στην ΕΥΡΩΠΗ!
Η χώρα μας δε είναι ένα πειραματόζωο όπου αν το πείραμα   πετύχει  τότε  θα  επεκταθεί και στην υπόλοιπη  Εύρωπη!
Γι αυτό φίλε μου το μήνυμα θα  πρέπει  να είναι ισχύρο και να φτάσει πέραν των συνόρων με ότι συνέπαγεται αυτό.
Η  υποταγή των λαών στις αγορές δεν πρέπει να  πέρασει.
Επίσης  , η   ελληνική κυβέρνηση αλλά και το κόμματα,  να αντιληφθούν , ότι προέχουν τα ελληνικά συμφέροντα διότι με αφορμή το μνημόνιο δεν μπορούν να ξεπουληθούν και τα εθνικά  μας θέματα!
ΓΙ  ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ  ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!

Υ.Γ   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Πηγή των σκέψεων μου είναι ένα άρθρο απο το σημερινό  τεύχος  ΄΄ΕΠΙΚΑΙΡΑ΄΄.
http://olympia.gr/2010/11/05/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD/#more-37618 

Συνεργάτες του Κ.Καραμανλή διαψεύδουν τα περί «αναγκαίου κακού» για το Μνημόνιο

«Καμία διαφοροποίηση»
Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διέψευσαν την Παρασκευή τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον τέως πρωθυπουργό να χαρακτήρισε το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό», κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του.

Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού διαμηνύουν πως «δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας».

Υποστηρίζουν, δε, πως «κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η φράση 'αναγκαίο κακό' δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πωλούνται όλα τα Νοσοκομεία, δίδακτρα στα ΑΕΙ, απολύονται 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι...


Αυτές οι αποφάσεις, τις οποίες θέλει να "επιβάλει" άμεσα η τρόικα, οδηγούν στην πραγματικότητα στις πρόωρες εκλογές

Από τον
Θανάση Λεπίδη
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR


Όλα δείχνουν
ότι βαδίζουμε προς πρόωρες εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι όμως μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής που τις προκαλεί ή και η κατάσταση της οικονομίας;
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας,
η αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, επειγόντως, έχει ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.
Συγκεκριμένα, έχει συμφωνηθεί
ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να αφορούν σε καμία περίπτωση νέα αύξηση της φορολογίας, δηλαδή δεν μπορούν να αφορούν τον τομέα των εσόδων.
Τα νέα μέτρα θα αφορούν
κυρίως τον τομέα περιστολής των δαπανών, αλλά θα είναι πολύ "αιματηρά" για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής εφαρμογής.
Κατά τις πληροφορίες
, λοιπόν, πρόκειται να στηριχθούν στους εξής άξονες:
-Στον τομέα της Υγείας
, άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων με βάση το καθεστώς που ισχύει σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία. Τελικός στόχος να...
 μην επιβαρύνεται το δημόσιο με το κόστος λειτουργίας καμιάς νοσοκομειακής μονάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θ' αρχίσουν να πωλούνται τα Νοσοκομεία...
-Στον τομέα του Πολιτισμού
, σχεδόν ολοκληρωτικό περιορισμό των κονδυλίων,
-Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
, μείωση θέσεων προσωπικού κατά περίπου 50.000 χιλιάδες ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απολύσεις. Υπολογίζεται ότι μπορεί έτσι να επέλθει ετήσια εξοικονόμηση δαπανών της τάξης των 4 δις ευρώ.
Παράλληλα με αυτά
, θα πρέπει να προωθηθούν και τα εξής:
-Στον τομέα της Παιδείας
, επιβολή διδάκτρων για όλα τα δημόσια Πανεπιστήμια και όλες τις Σχολές.
-Στον τομέα των δημόσιων μεταφορών
αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ακόμη και διπλασιασμό τους.
Οι αποφάσεις αυτές
που κατά την τρόικα πρέπει να ληφθούν άμεσα είναι ο "κρυφός" λόγος που οδηγεί στις πρόωρες εκλογές. Και ενδεχομένως είναι αποφάσεις που δεν θα κληθεί να προσυπογράψει ένα μόνο κόμμα την επομένη των εκλογών... 
http://press-gr.blogspot.com/2010/11/50000.html 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει το πράσινο φως για Ωρομίσθιους!

Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων, ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές κλήσεις Ωρομίσθιων ΠΕ07 για 4 ώρες και συγκεκριμένα στη Σάμο (για την περιοχή της Ικαρίας) και στη νότια Πελοπόννησο! Επίσης, και οι Κυκλάδες ξεκίνησαν να καλούν για 4 ώρες!
Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν φυσικά την πρόσληψη αφού το κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν δυσβάσταχτο. Αντί να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά στην Α/θμια και στη Β/θμια με Αναπληρωτές Πλήρους Ωραρίου, το Υπουργείο Παιδείας παίζει με τις τύχες των συναδέλφων που μένους φέτος χωρίς απασχόληση θέτοντας τους το δίλλημα: 4 ώρες ή τίποτα!

Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.
www.deutsch.gr

http://www.deutsch.gr/new.php?j=965 

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μαντέψτε ποια είναι η μοναδική χώρα στη λίστα του Economist με διψήφια απόδοση στα δεκαετή ομόλογα;Δείτε και το γιατί


Στο τελευταίο τεύχος περιοδικού Economist που κυκλοφόρησε στις 30-10-2010 το ελληνικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 10,36%. Η Ελλάδα μας είναι η μοναδική χώρα στη λίστα που πληρώνει διψήφιο επιτόκιο στους δανειστές της!! Ενδεικτικά αναφέρω για λόγους σύγκρισης ότι το Πακιστάν πληρώνει επιτόκιο 8,87%. η Ινδία 8,33% και η Ουγγαρία 7,17%.
Ο λόγος για την πρόσφατη εκτίναξη των επιτοκίων σε διψήφια επίπεδα ήταν συνέντευξη Παπανδρέου που άφησε υπονοούμε για προώρη προσφυγή στις κάλπες αν καταψηφιστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι όπου απέλεσε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
Η ζημιά όμως έχει γίνει από πολυ νωρίτερα με τη συνεχή δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό και τη τεχνητή διόγκωση του ελλείματος προκειμένου να χτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή. To οικονομικό δελτίο της Alpha Bank  Τεύχος 113- Σεπτέμβριος 2010 αναφέρει στη σελίδα 51 “η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου, άφησε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 στην τύχη του. Δεν έγινε ουδεμία προσπάθεια την περίοδο εκείνη να συγκρατηθούν οι δαπάνες και να αυξηθούν τα έσοδα, διότι το 2009 ήταν για τη νέα κυβέρνηση μία χαμένη χρονιά, που ούτως ή άλλως θα χρεωνόταν στην απελθούσα κυβέρνηση. Και, βεβαίως, ελήφθη η απόφαση να φορτωθεί το 2009 και προηγούμενα έτη με όλες τις δαπάνες που αφορούσαν σε αποφάσεις της προηγούμενης κυβερνήσεως και που δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν επιβαρύνει τα επόμενα έτη. Αντιθέτως, έσοδα που θα μπορούσαν να είχαν εισπραχθεί το 2009 καθυστέρησαν να εισπραχθούν ώστε να επηρεασθεί αρνητικά το 2009 και θετικά το 2010.”.  
Αν ήμουν κερδοσκόπος θα είχα κάνει εικόνισμα τον ΓΑΠ  και τον Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στην οικονομία! 
http://citizengr.wordpress.com/2010/11/04/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%88%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84/ 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ιδού η κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης της 13ης Δεκεμβρίου!


Ιδού η Οικουμενική κυβέρνηση -θα ονομασθεί μάλιστα Κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης, για να καταδειχθεί  το βάθος της κρίσης(!)- που έχει έτοιμη ο Γιώργος Παπανδρέου, για την επομένη των εθνικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε ήδη τη παρακάτω λίστα, για να πάρει τη σχετική έγκριση στην έδρα του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες και στο Λευκό Οίκο!
Απολαύστε τη στελέχωση των βασικών υπουργείων στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»  που σας κρατάει θηρία ενήμερα για τα παιγνίδια του παρασκηνίου-το αποδεικνύουμε καθημερινά>

Πρωθυπουργός> Γιώργος Παπανδρέου
Υπ. Προεδρίας>Βασίλης Μαρκεζίνης
Υπ. Εξωτερικών>Ντόρα Μπακογιάννη
Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών>Χάρης Παμπούκης
Υπ. Οικονομικών>Γιάννης Ραγκούσης
Υπ. Ανάπτυξης> Στέφανος Μάνος
Υφυπουργός Ανάπτυξης> Μάκης Βορίδης
Υπ. Εσωτερικών>Μιχ. Χρυσοχοίδης
Υπ. Δικαιοσύνης >Φώτης Κουβέλης
Υπ. Πολιτισμού> Παύλος Γερουλάνος
Yπ. Προστασίας του Πολίτη> Σήφης Βαλυράκης
Υπ. Παιδείας>Λούκα Κατσέλη
Υπ. ΠΕΧΩΔΕ>Χρήστος Παπουτσής
Υπ. Εργασίας>Δημ. Ρέππας
Υπ. Εθνικής Άμυνας> Βαγγέλης Βενιζέλος.
Υπ. Περιβάλλοντος>Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός Περιβάλλοντος> Αντρίκος Παπανδρέου
Υπ. Γεωργίας>Κώστας Σκανδαλίδης
Υπ. Υγείας>Ανδρέας Λοβέρδος
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος> Σταύρος Θεοδωράκης

Bookmark and Share Share 
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3478 

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με το προεδρείο της ΕΣΕΕ

Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός τελικά δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, φέρεται να έχει εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Σε μια συζήτηση εφ' ολης της ύλης που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ο Κ.Καραμανλής φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ ειχε υπερεκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο -όπως φέρεται να είπε - θα ειναι πολύ καλό για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να ξεκαθάρισε πως το «βιβλίο» της ηγεσίας της ΝΔ έχει κλείσει για τον ίδιο και επεσήμανε πως στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόμματος, έτσι ώστε σύντομα η ΝΔ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Οσον αφορά την οικονομία,ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην αποπληρωμή του χρέους,κάτι που, όπως φέρεται να είπε, δεν σημάνει χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στη δική του διαχείριση στον τομέα της οικονομίας, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επεσήμανε πως φρόντιζε να δανείζεται στην αρχή του χρόνου και να μην προβάλλει τις αδυναμίες της χώρας.

Ο Κ.Καραμανλής φέρεται επίσης να σημείωσε πως τώρα προέχει να σωθεί η οικονομία και ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω αυτή τη στιγμή». Και ακόμη φέρεται ειπών πως όταν μιλήσει, θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα'' ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλας είπε ότι ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου στις δικές του ευθύνες και στις ευθύνες της κυβέρνησής του της, όσο αφορά τουλάχιστον στις καθυστερήσεις προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ''αλλά βέβαια και στις όποιες ευθύνες και του επιχειρηματικού κόσμου για να μην ξεχνάμε σε τι υπέρ-επαγγελματισμό είχαμε πέσει και σε τι καταναλωτική μανία είχαμε πέσει και είχαμε επενδύσει πάνω σε αυτό, θεωρώντας ότι πάντα έτσι θα είναι'' συμπλήρωσε ο κ. Καρέλας.

Ο κ. Καρέλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έγινε επιμερισμός ευθυνών ανέφερε: ''έκανε λόγο για επιμερισμό ευθυνών όπως κι εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας, ήταν μια φιλική και πολύ ειλικρινής συζήτηση, και μας έβαλε κι εμάς μπροστά στις δικές μας ευθύνες, τις οποίες δεν τις αρνούμαστε, ο καθένας μας πιστεύω για την κατάσταση που βρισκόμαστε στο μέτρο της ευθύνης του, πρέπει να το πάρει''.

H διαφορά μειώνεται στην 1,5% μονάδα!



Δημοσκόπηση για τις Εθνικές εκλογές με δείγμα 3.806 άτομα!. 
Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός και Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Με χαμηλά τα ποσοστά τους τα δύο κόμματα εξουσίας και με την διαφορά τους να μειώνεται στην 1,5% μονάδα.

Άνοδος στα κόμματα της αριστεράς!
Σπάει ο δικομματισμός;
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 46,3% ο ...κανένας με Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις δημοτικές εκλογές...
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Περιοδικό «Ως3» το οποίο έχει Αριθμό Μητρώου 757 στο Μητρώο Ελέγχου Διαφάνειας ΜME του Εθνικού ΣυμβουλίουΡαδιοτηλεόρασης και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή καιδημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.
Μέθοδος συλλογής στοιχείων:
Ηλεκτρονικήφόρμα/ερωτηματολόγιο του Περιοδικού «Ως3».
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: Από 15/10/2010 έως 31/10/2010.
Περιοχή: Σε όλη την Ελλάδα.
Δείγμα: Το μέγεθος του δείγματος είναι 3.806 άτομα.
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του ΗλεκτρονικούΠεριοδικού «Ως3» (www.os3.gr).
Σκοπός δημοσκόπησης: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με τηνπρόθεση ψήφου στις Εθνικές Εκλογές και για καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Εθνικές Εκλογές
Ερώτηση 1:
Πρόθεση ψήφου.
Τι θα ψηφίζατε αν είχαμε Εθνικές Εκλογές μέσα στο Noέμβριοτου 2010;

Πρόθεση ψήφου

ΠΑΣΟΚ
ψήφοι    1.031
ποσοστό     27,1%   
ψήφοι       974
ποσοστό      25,6%
ΚΚΕ
ψήφοι       464
ποσοστό     12,2%
ΣΥΡΙΖΑ  
ψήφοι       205
ποσοστό       5,4%
ΛΑΟΣ
ψήφοι       164
ποσοστό       4,3%
Οικολόγοι Πράσινοι                                   
ψήφοι       118
ποσοστό       3,1%
Δημοκρατική Αριστερά                
ψήφοι         88
ποσοστό       2,3%
Λοιπά
ψήφοι         69
ποσοστό       1,8%
Λευκό/Άκυρο                                
ψήφοι       244
ποσοστό       6,4%
Αποχή
ψήφοι       449
ποσοστό     11,8%















Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ερώτηση 2:

Καταλληλότεροςπρωθυπουργός.


Ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό;


Καταλληλότεροςγια πρωθυπουργός
Γιώργος Παπανδρέου ψήφοι     1.058 ποσοστό    27,8%  
Αντώνης Σαμαράς ψήφοι        986 ποσοστό    25,9% 
Κανέναν από τους δύο   ψήφοι     1.762 ποσοστό    46,3% 
parapolitika.gr 
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/11/h-15.html# 
Related Posts with Thumbnails Blog Widget by LinkWithin

Τι θα σήμαινε επιστροφή στη δραχμή

 
Εγγυήσεις δανείων ή προσωρινές πιστώσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορεί να βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει μία νέα κρίση αναχρηματοδότησης του χρέους της την άνοιξη. Όμως, τα προσωρινά οικονομικά μπαλώματα δεν θα λύσουν το βασικό πρόβλημά της: το έλλειμμα της χώρας βρίσκεται σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ. Προκειμένου, δε, να μειώσει το χρέος της ως ποσοστό επί του ΑΕΠ η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τις μελλοντικές ετήσιες δαπάνες της και να αυξήσει τους φόρους σε τέτοιον βαθμό που να αντιστοιχεί σε δημοσιονομική προσαρμογή 10%.
Δυστυχώς μία τέτοια σκληρή πολιτική θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη βρίσκεται στο οδυνηρό 10%, ενώ οι πολιτικές αντιρρήσεις καθιστούν μία τέτοια επιλογή σχεδόν αδύνατη.
Εάν η Ελλάδα είχε ακόμη το δικό της νόμισμα, θα μπορούσε να υποτιμήσει τη δραχμή προκειμένου να μειώσει τις εισαγωγές και να αυξήσει τις εξαγωγές της και να επιτύχει μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 15%. Το μέγεθος του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και η απασχόληση θα ενισχύονταν, καθώς η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών θα βοηθούσαν ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η παραγωγή. Η απασχόληση και η παραγωγή θα μειώνονταν εάν εφαρμοζόταν η πολιτική της μείωσης δαπανών και αύξησης φόρων. Καθώς, όμως, η Ελλάδα δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική της υποτίμησης.
Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει η Ελλάδα; Μπορεί να μειώσει τις δαπάνες και να αυξήσει τους φόρους, ζητώντας από τους πολίτες της να υποφέρουν από την ανεργία για αρκετά χρόνια. Ή θα μπορούσε να ζητήσει συγκεκριμένη οικονομική στήριξη από τους εταίρους της, οι οποίοι θα έδιναν στην ελληνική κυβέρνηση αρκετά χρήματα για κάποια χρόνια προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς της, χωρίς να αναγκαστεί να αυξήσει τους φόρους. Ακόμη και εάν η ελληνική οικονομία είναι μικρή και ως εκ τούτου το κόστος μιας τέτοιας απόφασης δεν είναι τόσο υψηλό, αυτή η τακτική θα απορριφθεί από τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς οι δύο χώρες φοβούνται ότι εάν το πράξουν αυτό για την Ελλάδα θα ακολουθήσουν ανάλογα αιτήματα και από άλλα μεγαλύτερα κράτη. Μία άλλη λύση είναι η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, πιθανώς ανοίγοντας μία διαδικασία την οποία μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες με ανάλογα προβλήματα.
Καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν ελκύει την Ελλάδα ή τους εταίρους της στην ευρωζώνη. Υπάρχει, όμως, μία καλύτερη ιδέα που θα μπορούσε να διαφυλάξει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και ταυτόχρονα να βοηθήσει την ταλαιπωρημένη χώρα να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος.
Οι υπόλοιποι εταίροι της θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα μία πρόσκαιρη αποχώρηση από την ευρωζώνη, υπό τη δέσμευση ότι θα επιστρέψει σε αυτήν και θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα μπορούσε να γυρίσει στη δραχμή, με προσυμφωνημένη ισοτιμία 1 δραχμή προς 1 ευρώ. Οι τραπεζικοί ισολογισμοί και οι υποχρεώσεις θα συνεχίσουν να αποτιμώνται σε ευρώ. Οι μισθοί και οι τιμές θα αποτιμώνται σε δραχμές.
Μέσω της συμφωνίας η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει στην ευρωζώνη, αλλά με συναλλαγματική ισοτιμία 1,3 δραχμή ανά ευρώ. Δηλαδή, το νόμισμά της θα έχει υποτιμηθεί σχεδόν κατά 30% σε σύγκριση τόσο με το ευρώ όσο και με άλλα νομίσματα. Εάν ο πληθωρισμός στη χώρα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο, τότε τα ελληνικά προϊόντα θα είναι πιο ανταγωνιστικά τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές.
Ως αντάλλαγμα στη δυνατότητα αλλαγής της ισοτιμίας ευρώ – δραχμής η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να μειώσει γρήγορα το έλλειμμά της και να το διατηρήσει χαμηλά. Αν και το υψηλότερο κόστος των εισαγωγών θα οδηγήσει σε υποχώρηση των πραγματικών εισοδημάτων, η καταστροφή θα είναι περιορισμένη καθώς οι εισαγωγές αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 20% του ελληνικού ΑΕΠ.
Κάποια μέλη της ευρωζώνης ενδεχομένως να αντιδράσουν στην παροχή αυτής της ευχέρειας στην Ελλάδα και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της. Εκ νέου θα φοβηθούν ότι και άλλες χώρες θα ζητήσουν ανάλογη αντιμετώπιση. Όμως, το να επιτραπεί στην Ελλάδα να επαναδιαπραγματευτεί την ισοτιμία του νομίσματός της είναι καλύτερο από το να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Επίσης, είναι καλύτερη λύση από το να επιβάλεις στους Έλληνες να υποφέρουν επί μία δεκαετία. Θα είναι επίσης καλύτερο για τη Γερμανία και για άλλες χώρες σε σύγκριση με την “προσφορά” συνεχούς οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα, καθώς μία τέτοια συνεχή υποχρέωση πιθανώς να αναγκάσει τη Γερμανία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Η ευρωπαϊκή οικονομική και η νομισματική ένωση έχει σαφώς ψεγάδια και ελαττώματα. Πρώτον, αναγκάζει εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους χώρες να ζουν με το ίδιο επίπεδο συναλλαγματικών ισοτιμιών και επιτοκίων, “πρακτική” που δεν ταιριάζει σε όλες εξ αυτών. Δεύτερον, το να συνδέεις άμεσα ένα κοινό νόμισμα αλλά ταυτόχρονα να προσφέρεις στα κράτη-μέλη απόλυτη ανεξαρτησία καταρτισμού των προϋπολογισμών τους μπορεί να… στηρίξει την δημοσιονομική ασυδοσία.
Η ελληνική κατάσταση είναι μία σαφής “διακήρυξη” αυτών των ελαττωμάτων. Όμως, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν, ούτως ή άλλως, να προστατεύσουν το τρέχον σύστημα, καλό θα ήταν να προσφέρουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα αναπροσαρμογής της συναλλαγματικής της ισοτιμίας.
Ο Martin Feldstein είναι καθηγητής οικονομικών στο Harvard και επίτιμος πρόεδρος του National Bureau of Economic Research. Προέδρευσε στο Council of Economic Advisers επί προεδρίας Ronald Reagan και είναι μέλος του Economic Recovery Advisory Board του Προέδρου Barack Obama. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στους Financial Times.
http://www.statesmen.gr/9951/oikonomia/drachma-back_04-11-2010.html 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ/3-11-2010


ΨΗΦΙΣΑΝ  1139
ΕΓΚΥΡΑ 1099
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ     40


               ΕΛΑΒΑΝ
ΠΑΣΚ 552
ΔΑΚΕ 425
ΕΣΑΚ -  ΔΕΕ 122


              ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 
ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΚ
ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ ΔΑΚΕ